Thomas Driessen: “Ik heb intussen vier goals gemaakt. Nochtans is dat mijn handelsmerk niet, maar ze vlogen er wel vlot in.”© Raymond Lemmens

Na bijna negen maanden zonder zege kan KVK Beringen eindelijk nog eens winnen: “Grote opluchting”

Het is gebeurd. Na dertien nederlagen en vier draws heeft voetbalclub KVK Beringen (eerste provinciale) nog eens gewonnen. “Een grote opluchting”, reageerde clubicoon Thomas Driessen na de 2-3 zege bij Bregel, de eerste overwinning voor KVK in bijna... negen maanden.

Jos Castermans

Thomas Driessen, die in de voorbije weken drie van de slechts vier gemaakte goals van KVK voor z’n rekening nam, scoorde zaterdagavond bij Bregel. Zijn gelijkmaker was de aanzet naar de eerste Beringse zege sinds 29 januari in Wijgmaal.

Driessen (bijna 27) mag zich echt wel een clubicoon noemen. Hij is een echte Beringenaar en is, na zijn jeugdopleiding bij Geel en Hasselt, al aan zijn tiende seizoen bij KVK begonnen.

© Raymond Lemmens

“Eén seizoen ben ik wel uit geweest door een kruisbandblessure”, merkt de leraar LO (BuSo Oosterlo) en personal coach (in Tessenderlo) op. “En ja, ondanks de degradatie ben ik bij KVK gebleven. De club is altijd loyaal geweest naar mij toe en dan ben ik dat ook voor hen. Normaal speel ik op de tien, maar bij Bregel stonden Hulsmans en ik achter de diepe spits. Vier goals heb ik intussen gemaakt. Nochtans is dit mijn handelsmerk niet, maar ze vlogen er wel vlot in.”

Ondanks de degradatie ben ik bij KVK gebleven. De club is altijd loyaal geweest naar mij toe en dan ben ik dat ook voor hen

Thomas Driessen

Snelheid en loopvermogen zijn de wapens van Driessen. Zo maakte hij ook gelijk tegen Bregel, want na een verre bal in de rug van de thuisdefensie pakte hij iedereen in snelheid en rondde - alleen voor doelman Gilis - perfect af. Ook bij de volgende goal van Hulsmans namen de Beringenaren de toch wel trage thuisdefensie in snelheid. “Gepast in de diepte lopen is een kwaliteit van ons. De coach (Tom Vandervee, nvdr) had ons bovendien erop gewezen dat Bregel achteraan traag is. De voorbije weken lukte het ons niet ons goed spel met punten over de streep te trekken. Dat hebben we nu wel gedaan.”

© Raymond Lemmens

Naarmate de minuten wegtikten, kwam KVK wel meer onder druk. Heeft dat met fysieke paraatheid te maken? “Dat zou ik niet direct zeggen. Toen zij tot 2-3 terugkwamen, zetten zij ons onder druk. Dat lijkt me normaal. Maar iedereen bij ons is z’n taken blijven uitvoeren. We zijn goed in de organisatie blijven voetballen.”

Is KVK nu vertrokken? En wat is er nog over van de steile verwachtingen? Driessen: “Dit moet een eerste stap zijn. Het is aan ons om te bevestigen. Het seizoen duurt nog heel lang. Wij blijven ambities hebben en gaan daar ook voor werken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer