Dit zijn de drie finalisten van ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’: “Nu wordt het serieus”

Niemand geeft graag verstek op een zucht van de eindmeet. Maar regels zijn regels, en dus moest de jury van ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ nog één kandidaat huiswaarts sturen voor de finale van start gaat. “Het was gemakkelijker geweest als iemand een blunder had begaan.”

Wout Desmytere

Hij zag het aankomen, Wim Willaert. Toen hij aan het begin van de aflevering de opdracht kreeg om dit keer met vegan en plant-based producten aan de slag te gaan, zuchtte hij al dat het “niet zijn rayon was”. “Ik was altijd al een vleeseter. Wij zijn ook zo opgevoed. Ik heb ooit een relatie gehad met iemand die vegan was en wij zijn heel snel uit elkaar gegaan. Alle mensen uit mijn omgeving zullen gezegd hebben: oei, vandaag ligt Wim eruit. En ze hebben gelijk. (lacht)

Nochtans was het een moeilijke beslissing voor juryleden Nick Bril, Inge Waeles en Michaël Rewers. Boris Devis, tot nu toe vooral bekend als kunstexpert uit Stukken van mensen, had zijn kaartje voor de finale al na de eerste proef bemachtigd. Willaert, Linde Merckpoel en Hakim Chatar moesten zich nog zien te bewijzen in een eliminatieproef. Ze bleken aan elkaar gewaagd.

Tandje bijsteken

“Het was gemakkelijker geweest als iemand een blunder had begaan”, klonk het bij Waeles. “Maar nu moeten we misschien bekijken wie er nog een tandje bij kan steken.” Aan het einde van de halve finale moet dus Willaert de MasterChef-keuken verlaten. Gesneuveld, vlak voor de finish. Woensdag strijden Devis, Merckpoel en Chatar voor de hoofdprijs: een luxediner in Hof van Cleve. “Wil ik dat winnen?”, vroeg Devis zich laconiek af. “Goh, we zijn hier nu toch.”

Tussen alle grappen en grollen door toonden de drie finalisten zich toch wat nerveus voor wat komen gaat. Want zoals Merckpoel het omschreef: nu wordt het serieus. “Ik ben heel trots om de vrouw te mogen vertegenwoordigen in de finale. Ik ben er helemaal klaar voor.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer