© AFP

Netanyahu over bombardementen in Gaza: “Dit is nog maar het begin”

De beelden van vernietigingen in Gaza waren “slechts het begin”, zei president van Israël Netanyahu in een televisietoespraak. Honderden terroristen zij al “weggevaagd”, zei hij.

tg
Bron: BELGA

De Israëlische president Benjamin Netanyahu heeft de oppositie opgeroepen zich zonder voorbehoud aan te sluiten bij een regering van nationale eenheid. “We zijn bezig met een missie voor het vaderland, een oorlog om ons bestaan veilig te stellen, een oorlog die we zullen winnen”, zei hij tijdens een televisietoespraak.

Netanyahu verklaarde dat de verdeeldheid onder de Israëli’s voorbij was. “We zijn allemaal verenigd.” Hij zei ook dat de leiders nu samen moeten komen en een regering van nationale eenheid moeten vormen met de oppositie.

“Deze oorlog werd ons opgedrongen door een verachtelijke vijand, door beesten die de moord op vrouwen, kinderen en ouderen vieren.”

Sinds het begin van het jaar zijn er massale protesten geweest in Israël tegen een justitiehervorming die door Netanyahu’s rechtse regering wordt gepusht. Het bittere geschil heeft geleid tot een splitsing in de samenleving. Sommige waarnemers geloven dat Israël door de interne geschillen werd afgeleid van het gevaar dat Hamas vormt.

Maar, zo zei Netanyahu, we zullen ongezien hard terug slaan. Dit is nog maar een begin, zo klonk het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer