PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne, premier Alexander De Croo (Open Vld), staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand (Open Vld).
Volledig scherm
PREMIUM
PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne, premier Alexander De Croo (Open Vld), staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand (Open Vld). © Photo News / X/ Alexia Bertrand

Ook flexi-jobs in onderwijs, kinderopvang en landbouw : liberalen en socialisten bikkelen lang, maar vinden toch akkoord

PolitiekDe flexi-jobs worden uitgebreid naar twaalf extra sectoren, waaronder het onderwijs, de kinderopvang en de landbouw. De PS maakt het systeem wel iéts minder interessant door drie barrières in te bouwen. Toch reageren werkgevers voorzichtig positief: aangezien 89 procent van alle flexi-jobbers vandaag in Vlaanderen werkt, is hun verwachting dat de maatregel vooral hier nog veel meer gebruikt zal worden.

104 reacties

  • Benny Bertrant

    7 maanden geleden
    Schaf de belastingen eens af van een arbeiderspensioen. Dat zou al zorgen voor een iet wat beter pensioen. En nu 1500€ geven aan ieder pensioen waar geen bijdragen zijn voor betaald. Heb 45 jaar gewerkt en heb 1560€p/maand, dus heb ik voor 60€p/maand meer 45 jaar gaan werken!
  • Dany Herman

    7 maanden geleden
    Knap toch van vivaldi, je geeft een klein pensioen aan mensen uit de private sector en je duwt hen een flexijob in Langer werken om korter te leven dat is de filosofie die er achter zit De ministers zijn wel ruim voorzien van pensioen na een veel kortere loopbaan als knoeier
  • Raoul Rouma

    7 maanden geleden
    Buiten onze top-ministers, groots in getal, maar niet in rekenen, en plaats voor flexi-wiskundigen die juist kunnen optellen en aftrekken, onze schuldenberg zou dan misschien kunnen groter zijn dan zou blijken en wij Belgen het niet zo goed doen en zeker niet moeten bluffen met de opgesomde verhalen met verkeerde cijfers.
  • Severine Degreef

    7 maanden geleden
    Ik vraag me af hoe zo'n flexijob in het onderwijs eruit ziet. Ik gaf in het begin van het schooljaar aan mijn directeur aan dat ik gerust enkele uren bovenop mijn voltijds rooster wilde werken. Dat kon, graag zelfs, maar zonder extra verloning. En dat... ga ik dus niet doen. Ik ben wel goed, maar niet gek.
  • Gust Vandamme

    7 maanden geleden
    Nogmaals een opgestoken middelvinger naar iedereen die wel heeft gestudeerd en de juiste papieren heeft om in het onderwijs te mogen werken. Deze regering reduceert een hele sector tot horecaniveau. En maar blijven opscheppen hoe goed ze zelf allemaal zijn.