© BELGA

Burgemeester Molenbeek zou schepen aangevallen hebben na discussie over ambtenaar

De Molenbeekse burgemeester Catherine Moureaux (PS) heeft afgelopen donderdag een van haar schepenen aangevallen in haar kantoor in het gemeentehuis. Dat zeggen anonieme bronnen van Sudinfo.

gjs
Bron: Sudinfo

Er zouden donderdagochtend meerdere personen aanwezig geweest zijn in het kantoor toen Moureaux de schepen te lijf ging. De discussie draaide om een ploegleider van de groendienst. Volgens de bronnen stuurde de burgemeester op zijn ontslag, maar ze kreeg die door het gemeentebestuur niet goedgekeurd.

“Donderdag wilde zij dan tijdens het schepencollege de overplaatsing van de betrokkenen naar een andere dienst laten vastleggen. Maar schepen Abdellah Achaoui verzette zich”, aldus een bron. Daarop gingen ze naar het kantoor van de burgemeester voor overleg. “Achaoui zei toen: Als uw vader (oud-burgemeester Philippe Moureaux, nvdr) er nog was, zou dit nooit gebeuren.” Daarop zou de burgemeester rechtgesprongen zijn en de schepen bij zijn nek vastgenomen hebben om hem uit haar kantoor te slepen. “Zo woedend hebben we haar nog nooit gezien”, aldus de bronnen.

De schepen is sindsdien met ziekteverlof. Moureaux kreeg veel kritiek op het voorval, maar noemt het zelf “laster”. “Ik sluit niet uit dat ik een klacht ga indienen tegen zij die mijn reputatie aantasten”, zegt ze bij Sudinfo.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer