Danny en Carolin.© Instagram

Ook Duitse Caro (22) werd door Hamas gedood, ze stuurde nog een laatste berichtje naar haar moeder: “Ik hou van je”

De nabestaanden van de Duitse Carolin Bohl (22) hebben dramatisch nieuws gekregen: de modestudente is een van de vele slachtoffers die Hamas-militanten gemaakt hebben toen ze zaterdag de grens met Israël overstaken. Net voor haar dood stuurde ze nog een berichtje naar haar moeder.

gjs

“Mijn lieve engel. We zijn geschokt en proberen nu om te gaan met deze vreselijke tragedie.” De zus van Carolin Bohl, een 22-jarige modestudente uit Berlijn, schrijft op Instagram haar verdriet van zich af na wat afgelopen weekend met haar zus gebeurd is. Net als haar lief Danny Darlington, een Britse fotograaf, werd ze in Kibbutz Nir Oz, dichtbij de grens tussen Gaza en Israël, gedood door Hamas-militanten.

De twee waren als toeristen in het land en zouden uitgerekend zaterdag terugvliegen naar Duitsland, aldus de Duitse krant Welt. Toen duidelijk werd dat het niet zou gebeuren en ze moesten vluchten naar een bunker, stuurde ze nog een berichtje naar haar moeder. “Ik hou van je en bedankt voor alles.” Het was haar laatste bericht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volg het nieuws over de verrassingsaanval van Hamas en de reactie van Israël hier op de voet.

Het ‘festival van de vrede’ werd een massagraf: vooral vrouwen moest het ontgelden, en het stopte niet bij doden.

Hoe zijn spanningen ontstaan? En hoelang is het al bezig? De geschiedenis van het conflict tussen Israël en Hamas.

DE INSIDER. Wat bezielt Hamas? Waarom zoveel gruwel? En wat nu? De belangrijkste vragen beantwoord.