Na een verloving van 5 jaar stapten Eric en Lenny op 30 september in het huwelijksbootje.© rr

Eric en Lenny kenden elkaar al jaren, maar de vonk sprong over op… het containerpark van Genk

Genk -

Als tieners waren Lenny Surinx (26) en Eric Raposo (26) al bevriend, maar de echte vonk sprong pas jaren later over… op het containerpark van Genk. “Eric kwam toen helpen bij werken in onze tuin”, vertelt Lenny. “Tijdens het leegscheppen van de remorque is onze relatie ontstaan.”

Lies Vanbets en Chretien Paesen

Lenny En Eric.© rr

Twaalf jaar geleden, ze waren toen zo’n 14 jaar, zagen de Genkse Eric en Lenny elkaar voor het eerst. “Eric was de beste vriend van mijn neef Jesse”, vertelt Lenny. “We hebben thuis een grote boerderij die opgedeeld is in drie aparte woningen. In een van die delen woonde mijn tante en dus ook mijn neef. Na school kwam Eric vaak bij Jesse thuis op de PlayStation spelen. Hij was er zo’n beetje kind aan huis. Zo leerden ook wij elkaar kennen. We zijn zelfs meerdere keren op vakantie geweest samen met de hele familie én Eric erbij. Van verliefdheid was er eigenlijk nooit sprake, ook niet stiekem. We zagen elkaar gewoon als goeie vrienden.”

Maar enkele jaren later ging Lenny toch met andere ogen naar Eric kijken. “De echte vonk is overgesprongen toen we allebei 19 waren”, vertelt Lenny. “We hadden toen grote werken gepland in onze gemeenschappelijke tuin. Als vriend van mijn neef kwam Eric altijd helpen, hij offerde zijn vrije tijd daar speciaal voor op. Omdat hij op dat moment de enige met een rijbewijs was, was hij degene die elke keer op en af naar het containerpark reed. Tijdens die autoritjes naar het stort leerden we elkaar beter kennen.”

Eerste stap

“Het opende ook mijn ogen”, zegt Lenny. “Eric kwam ons zomaar helpen, zonder enige verplichting. Hij was zo onzelfzuchtig, lief, grappig… Omdat ik zelf intussen ook al wat ouder was, besefte ik dat dat wel echt eigenschappen waren die ik in een partner zocht. Zo sprong de vonk dus over tijdens het leegscheppen van de remorque op het containerpark. (lacht) Ik heb dan ook de eerste stap gezet en Erics nummer gevraagd. We lachen daar nu nog vaak mee: als ik die stap niet gezet had, zou hij dat nooit gedurfd hebben. Dat geeft hij zelf ook toe.”

Op 30 september, een dag voor hun 7-jarig samenzijn, stapten Lenny en Eric in het huwelijksbootje.© chpa

Tijdens hun eerste vakantie samen, intussen ook al vijf jaar geleden, ging Eric op de knieën voor Lenny. “Eric heeft Portugese roots en dus trokken we naar Lissabon”, vertelt Lenny. “Zogezegd om zijn familie te bezoeken. Ik dacht dat we naar zijn tante gingen, maar onze taxi vanuit de luchthaven reed plots naar een hotel. Eric zei toen dat hij dat geboekt had zodat we ook een paar dagen voor onszelf hadden. Ik vond dat heel lief, maar had nog niks door. ’s Avonds op restaurant ging hij plots op zijn knieën. Natuurlijk heb ik meteen ‘ja’ gezegd.”

© rr

Tuinfeest

Toch duurde het nog even voor de twee ook effectief in het huwelijksbootje stapten. “In tussentijd hebben we mijn ouderlijk huis overgekocht”, zegt Lenny. “Het huis waar ik altijd zelf gewoond heb. Omdat we de woning volledig gerenoveerd hebben, hadden we even andere prioriteiten. Maar vorige week zijn we getrouwd. Op 1 oktober waren we zeven jaar samen, daarom hebben we ook 30 september als huwelijksdatum gekozen. Ons feest vierden we in onze tuin, de tuin waar Eric destijds ook in meegeholpen heeft. We hielden het klein en gezellig, maar het was heel fijn.”

Bekijk hier alle Limburgse huwelijken

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer