© rdr

Nieuwe hondenlosloopzone aan sportzone Gruitrode

Ook Gruitrode heeft een hondenlosloopzone. De zone voor honden in de Duinengordel is een kleine hondenzone die aansluit bij de wandelroutes.

RDr

In Gruitrode is een nieuwe hondenlosloopzone voor Duinengordel gerealiseerd. Het gaat om een kleine hondenzone die aansluit bij de wandelroutes door de natuur. Hiermee telt Duinengordel een derde hondenlosloopzone. In deze afgebakende zone kunnen honden vrij van leiband snuffelen, spelen en ravotten.

Tussen Gruitrode en Opoeteren werd er in 2014 een hondenzone aangelegd. Maar te ver van de dorpskernen en de parking was eerder beperkt.

“Ideaal is dat de nieuwe zone pal naast de wandelroutes ligt. Wandelaars kunnen ervoor kiezen om hun hond een tijdje los te laten binnen deze afgebakende zone. Bij de sportzone is er ook voldoende parking voor hondenliefhebbers die met de auto naar de zone komen.”

Aan de leiband

Aangelijnde honden zijn overal welkom in de Duinengordel en de hondenlosloopzone komt tegemoet aan de vraag van hondenliefhebbers naar eigen zones om hun viervoeter vrij los te laten lopen. “In bos- en natuurgebieden horen honden aan de leiband, zodat ze geen gevaar vormen voor andere recreanten. In een hondenlosloopzone kunnen honden zich volledig uitleven en naar hartenlust loslopen in een omheind stuk natuur”, zegt regiobeheerder Koen Thijs van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB).

De gemeente en ANB hebben gewerkt aan een opfrissing van het dennenbos in de zone, onder andere door dennen te kappen en vervelende en ongewenste planten te verwijderen en te vervangen door verschillende soorten loofbomen.

De realisatie van de hondenlosloopzones in Gruitrode kadert in de Duinengordel-samenwerking tussen Maaseik, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, de Vlaamse Overheid en RLKM. De financiering en inrichting gebeurde door gemeente Meeuwen-Gruitrode en het Agentschap voor Natuur en Bos.

Kom de hondenzone in Gruitrode ontdekken. De locatie is gelegen in de Groenstraat op wandelafstand van de parking van de sportzone in Gruitrode. De hondenzone vindt je via het bospad tegenover de Opstraat bij de kruising met de Groenstraat.

Meer informatie: Luc Flipkens, coördinator Duinengordel - 0479 74 89 43 - luc.flipkens@duinengordel.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer