Dominic en Romy, in mooie tijden. Romy neemt nu stilaan afscheid van het leven.© rr

Voetbalmama van drie kinderen is terminaal ziek, andere mama schiet te hulp: “Actie is vliegend van start gegaan”

Halle-Zoersel -

Romy (42) uit Halle-Zoersel, moeder van drie, kreeg onlangs te horen dat ze terminaal ziek is. Ayka Sels, ‘collega-voetbalmama’ van KFC Halle, zet nu via steunactie.be een crowdfunding op om papa Dominic (44) te helpen als hij straks alleen met de twee zonen en dochter achterblijft. In een dag tijd is er al 3.700 euro ingezameld een vliegende start. “Zo krijg je toch weer geloof in het goede van de mens”, zegt Ayka Sels.

Romy (42) en Dominic (42) hebben het al niet makkelijk in het leven. Ze hebben een 15-jarige zoon met autisme die extra noden heeft, een dochter van 8 en een zoontje van 6. “Een jong gezin, samen hebben ze altijd gevochten tegen de wereld, en met succes. Ze voeden hun drie kinderen prachtig op. Papa werkt in de haven, mama was net weer begonnen met werken. Ze deden dit super”, zegt Ayka.

Ze kent Romy als voetbalmama bij KFC Halle, waar hun kindjes samen voetballen. Hun kinderen zitten ook op gemeentelijke basisschool Pierenbos. “Plots kreeg Romy symptomen van een blaasontsteking. Ze werd eerst behandeld met antibiotica maar het beterde niet. Spijtig genoeg bleek het om blaaskanker te gaan. Romy’s blaas en baarmoeder werden weggenomen en ze kreeg chemo. We zagen haar vermageren en ze belandde in een rolstoel.”

Agressief

Rond de zomer leek het veel beter te gaan en werd Romy even genezen verklaard. “Tot de kanker heel agressief terugkeerde. Romy heeft nog maar enkele weken. Ze ligt nu in AZ Klina in Brasschaat, ontvangt haar kindjes daar één per één omdat ze zo zwak is en staat op een wachtlijst voor palliatief ziekenhuis Coda in Wuustwezel.”

Ayka: “Romy stak liever haar geld in haar kinderen dan in een uitvaartverzekering, wat heel veel mensen zullen begrijpen. Om hen nu nog volop te laten genieten van de momenten die hen resten zonder dat papa zich zorgen moet maken om alle kosten die straks op hem afkomen, heb ik met hun toestemming een online crowdfunding opgezet.”

“In een dag zitten we al aan 3.700 euro. Maar we willen nog veel verder gaan. Dominic kan momenteel niet gaan werken, met de zorg om zijn drie kinderen. De oudste moet naar de bushalte worden gebracht, waar het busje van het buitengewoon onderwijs hem komt oppikken. Een kerngezonde vrouw die in een paar maanden zo snel achteruit gaat: ik dacht vroeger altijd dat het ver weg was, tot je ernaast staat.”

Ayka is 200 snoepzakjes aan het maken. “In plaats van voetbaltraining, willen we die woensdagnamiddag van deur tot deur gaan verkopen. Alle kleine bijdrages zijn welkom. Wij en de familie zijn iedereen heel dankbaar voor het gebaar.”  kma

steunactie Romy-Dominic
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners