Bedoeling is dat het ANPR-netwerk op termijn uit 10.000 met elkaar verbonden camera’s bestaat, zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).
Volledig scherm
Bedoeling is dat het ANPR-netwerk op termijn uit 10.000 met elkaar verbonden camera’s bestaat, zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). © ID/ Dries Luyten / BELGA

Federale politie kan ANPR-netwerk uitbouwen tot 10.000 camera's

De federale politie kan haar netwerk van camera’s met nummerplaatherkenning op termijn uitbouwen tot 10.000 met elkaar verbonden ANPR-camera’s. Dat heeft de federale regering beslist bij de begrotingsopmaak van 2024.

45 reacties

  • Gino Denil

    7 maanden geleden
    Waarom het te doen is kan je gewoon uit hun eigen communicatie afleiden. Het gaat 28 miljoen opbrengen. Dus dat is nog eens een verhoging van het overheidsbeslag. Het zou niets moeten opbrengen en het aantal slachtoffers in het verkeer doen dalen.
  • Daniel Van Buggenhout

    7 maanden geleden
    Geld geld en nog is geld , hier draait het blijkbaar alleen om in dit land .
  • Hugo Wils

    7 maanden geleden
    De noodcentrale kan tientallen oproepen niet verwerken vanwege onderbezetting?! Die camera's vervangen gewoon politie mensen omdat de recruterings vierkant draait?! Een camera moet je ook geen loonsverhoging geven!!
  • Erik Bervoets

    7 maanden geleden
    En waarschijnlijk 9995 in Vlaanderen en 5 in Wallonië.
  • Serge Staniek

    7 maanden geleden
    Ook in Wallonië ?