© Shutterstock

Onrust over bedwantsen groeit ook in Verenigd Koninkrijk

Ook in het Verenigd Koninkrijk groeit onrust over de zich snel verspreidende bedwantsen. Met name de Londense burgemeester Sadiq Khan noemt de mogelijkheid dat de diertjes opduiken in de metro “een ernstige bron van bezorgdheid”.

gjs

Khan zegt in contact te staan met de overheid in de Franse hoofdstad Parijs, waar bedwantsen de voorbije weken enorm vaak opduiken. Er doken al heel wat videobeelden op van de diertjes die over de stoelen kruipen in bussen en trams.

Dat laatste, het openbaar vervoer, is waar Khan het meest voor bevreesd is. Volgens de burgemeester worden de zitjes op de Londense metro en op bussen dagelijks ontsmet en wordt er extra waakzaamheid ingebouwd. Toch ging afgelopen weekend een video viraal van een bedwants die over het been van een passagier kroop op de Londense metro.

Er is ook bezorgdheid dat de bedwantsen al verder noordelijk in het VK aanwezig zijn. Zo zou er maandag één gespot zijn op een bus in Manchester. Khan en zijn collega’s beloven het nodige te doen om genoeg veiligheid in te bouwen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer