Zes jaar cel voor brandbommen tegen gevel in Deurne: narcoterroristen filmden aanslag bij familie van drugscriminelen

Deurne -

De 26-jarige Abdenor R. uit Deurne is tot zes jaar cel veroordeeld als opdrachtgever van aanslag met brandbommen bij de familie van drugscriminelen Mounir en Ilias E.B., ook in Deurne. R. organiseerde de aanslag vanuit zijn cel, als wraak voor de beschieting van zijn ouderlijke woning. De aanslag werd ook gefilmd.

sare

LEES OOK. Zo gaat de drugsmaffia in Antwerpen te werk: narcoterroristen filmen hoe ze woning in Deurne bestoken met molotovcocktails

Gazet van Antwerpen kreeg op 18 juli 2022 een filmpje in handen waarin een man twee molotovcocktails gooide naar de woning van de familie E.B. aan de De Gilmanstraat in Deurne. Uit verder onderzoek bleek dat de aanslag in de nacht van 17 op 18 juli had plaatsgevonden. De bewoners waren toen op vakantie in Marokko. Een familielid had de volgende ochtend alles opgekuist en er werd nooit aangifte gedaan.

In het kader van een ander onderzoek doorzocht de politie de gevangeniscel van Abdenor R., die al verschillende veroordelingen opliep. Daar werd een gsm aangetroffen. Hij had daarmee het adres in de De Gilmanstraat opgezocht. De speurders vonden in het toestel ook een gesprek met Magomed K. (28) uit Puurs-Sint-Amands, die de aanslag met de molotovcocktails had gefilmd. In zijn gsm stond het nummer van Muhammed D. (28), dat ook gecapteerd werd door een zendmast op de plaats van de feiten.

Muhammed D. uit Temse bekende dat hij de brandbommen had gegooid. Hij was via Signal benaderd door iemand die zich ‘Schaduw’ noemde. Die had hem foto’s van luxereisjes naar Dubai gestuurd en had hem gevraagd of hij een job wilde doen. Hij zou er 5.000 euro voor krijgen.

‘Schaduw’ bleek effectief Abdenor R. te zijn, hij bekende tijdens de behandeling van de zaak zijn betrokkenheid. Zijn advocaat, Sam Vlaminck, legde uit dat hij na de aanslag tegen zijn ouderlijke woning in paniek geschoten was en een verkeerde beslissing had genomen.

De rechtbank vond dat geen reden om R. te sparen, hij werd tot zes jaar cel veroordeeld. Uitvoerders Magomed en Muhammed kregen ieder vier jaar gevangenis. Voor Muhammed D., die verstek had gelaten, werd de onmiddellijke aanhouding bevolen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen