© Isosport

Coach van AA Gent-tegenstander Maccabi Tel Aviv, Robbie Keane, schuilde in panic room en ontvluchtte Israël

Robbie Keane, vorige maand met Maccabi Tel Aviv nog te gast in de Ghelamco Arena, is Israël ontvlucht omwille van het Israëlisch-Palestijns conflict waarbij raketten werden afgevuurd op Tel Aviv. Bij die aanvallen schuilde hij in een soort panic room.

Michael Van Damme

Robbie Keane, die sinds juni coach is van Maccabi Tel Aviv, heeft tijdens de raketaanvallen van de radicale Palestijnse beweging Hamas urenlang geschuild in een soort panic room in zijn huurhuis, samen met zijn assistent Rory Delap. Dat meldde de Engelse krant The Sun.

Intussen werden beiden geëvacueerd uit Israël, volgens TalkSPORT naar Griekenland.

Claudine Keane, de echtgenote van de voormalige Ierse aanvaller, kreeg het op sociale media hard te verduren omdat ze de gebeurtenissen in Israël van de voorbije dagen “barbaars” had genoemd en had geschreven dat er “op 7 oktober 2023 meer Joden werden vermoord dan op enige andere dag sinds de Holocaust.”

Maccabi Tel Aviv is tegenstander van AA Gent in de groepsfase van de Conference League. Vorige maand ging de ploeg van Keane met 2-0 onderuit in Gent, op 14 december staat de terugmatch geprogrammeerd, al is het hoogst onzeker of die in Tel Aviv zal kunnen plaatsvinden.

De Europese voetbalbond UEFA heeft wel de interland Israël-Zwitserland, die donderdag gespeeld zou worden in Tel Aviv, uitgesteld. Ook twee kwalificatiewedstrijden voor het EK U21 en een U17-minitoernooi worden de komende dagen niet gespeeld.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer