In de container troffen de arbeiders sportzakken vol cocaïne aan.© Chris Verhaeghe

Werknemers voedingsbedrijf ontdekken meer dan 300 kilo cocaïne in container: “Straatwaarde van 16 miljoen euro”

Kapelle-op-den-Bos -

In Kapelle-op-den-Bos hebben werknemers van een voedingsbedrijf meer dan 300 kilogram cocaïne ontdekt in een container met honingderivaten. De drugs, die volgens het parket een straatwaarde hebben van zo’n 16 miljoen euro, zullen worden vernietigd.

Chris Verhaeghe

De drugs zaten verstopt in een container die bestemd was voor de firma Jogrex, gespecialiseerd in groenten en fruit. Werknemers hadden de container dinsdagochtend met een vrachtwagen opgehaald in de haven van Antwerpen en overgebracht naar hun bedrijfsterrein in Kapelle-op-den-Bos.

“Bij het openen van de container stelden de personeelsleden van Jogrex vast dat er verschillende sportzakken in verborgen zaten”, zegt Ingrid Moriau van het parket van Halle-Vilvoorde.

Blokken cocaïne

“Deze bleken volgepropt te zijn met blokken cocaïne, voor een totale hoeveelheid van 322 kilogram. Een dergelijke hoeveelheid heeft al snel een straatwaarde van 16 miljoen euro.”

De firma verwittigde de politie, die de cocaïne in beslag nam voor vernietiging. De federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde opende een onderzoek naar de drugsvangst en verhoorde verschillende personen. “Voorlopig werden er nog geen arrestaties verricht”, zegt Moriau.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer