© AP

Lukebakio en Januzaj hebben nieuwe coach: Uruguayaan zonder ervaring in Europa wordt vierde coach in zowat een jaar bij Sevilla

Sevilla heeft de Uruguayaan Diego Alonso, op het WK in Qatar nog bondscoach van zijn land, aangekondigd als coach tot het einde van het seizoen. Hij neemt over van de ontslagen José Luis Mendilibar en is de vierde coach van Sevilla in iets meer dan een jaar.

Michael Van Damme

Opmerkelijk is dat Alonso pas aan zijn eerste opdracht als coach in Europa toe is. Als speler voetbalde hij wel bij Valencia, Atlético Madrid, Racing Santander en Málaga.

De aanstelling van Alonso wordt in Spanje gezien als een gok. Sevilla staat momenteel veertiende in La Liga met 8 punten uit 8 wedstrijden. In de Champions League speelde Sevilla twee keer gelijk (1-1 thuis tegen Lens, 2-2 bij PSV, red.). Met Real Madrid zondag en Arsenal dinsdag als eerstvolgende tegenstanders krijgt hij meteen twee flinke opdrachten voorgeschoteld.

Alonso was naast bondscoach van Uruguay (2021-2023) ook coach van Inter Miami en van clubs in Uruguay, Paraguay en Mexico.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer