De mooie foto’s op de site van Airbnb staken schril af tegen de foto’s die de gasten namen, ondermeer die van het zwembad vol drab.

Villa El Kaouakibi verliest status ‘superhost’ op Airbnb na klachten van ontevreden gasten, ook foto’s zijn aangepast

Na onthullingen in onze krant van ontevreden gasten van de villa van El Kaouakibi in Edegem, heeft Airbnb een onderzoek geopend. De status van de villa als ‘superhost’ is inmiddels ingetrokken.

Dirk Coosemans

Een tiental gasten onthulden vorige week bij het Nieuwsblad dat ze zich opgelicht voelden nadat ze de villa in Edegem, eigendom van het voor subsidiefraude in opspraak gekomen kamerlid Sihame El Kaouakibi, geboekt hadden voor vier dagen voor een totaal bedrag van meer dan 2100 euro.

Het zwembad zat vol groene drab. De villa en het terras waren vuil en verkommerd en de villa leek in niets op de prachtige foto’s waarmee er op de website van Airbnb geadverteerd werd. De gasten vertrokken meteen en na klacht bij Airbnb kregen ze hun geld terugbetaald.

Airbnb meldde onze redactie inmiddels dat ze een onderzoek gestart waren. “We zijn teleurgesteld over het nieuws. We hebben de host geschorst en onderzoeken de zaak. We houden er hoge standaards op na”, aldus de woordvoerder.

“Heel jammer”

Dat onderzoek zou maandag al afgerond zijn. De villa van El Kaouakibi verliest haar status als ‘superhost’, een label dat gegeven wordt aan verhuurders die aan verschillende kwaliteitseisen voldoen. Ook de foto’s op de advertentie zijn aangepast naar wat er echt te zien is.

Erika Xuan Nguyen, partner en medevennoot van El Kaouakibi, reageert op het nieuws: “We zijn op de hoogte van het onderzoek en hebben alle nodige informatie geleverd. We vinden het heel jammer dat we geen ‘superhost’ meer zijn. We zullen alles doen om dit terug te halen, met passie en volledige overgave. Werkpunten zijn er altijd en we streven ernaar om gasten een geweldig verblijf te geven”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer