© AFP

Club Brugge-coach Ronny Deila krijgt in terugmatch tegen Besiktas Burak Yilmaz tegenover zich

Burak Yilmaz is de nieuwe trainer van Besiktas. De 38-jarige voormalige Turkse international is bij de topclub uit Istanbul de opvolger van Senol Günes, die vrijdag vertrok. Besiktas is tegenstander van Club Brugge in de groepsfase van de Conference League en speelt op 30/11 de terugmatch in Istanbul. Club speelde thuis 1-1 gelijk.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Besiktas nam vrijdag afscheid van trainer Günes, daags na de 2-3 nederlaag in de Conference League tegen het Zwitserse Lugano. De voormalige bondscoach van Turkije, die met zijn land derde werd op het WK 2002, trainde Besiktas sinds oktober 2022. 

Yilmaz, die al assistent was bij Besiktas, zette nog maar recent een punt achter zijn actieve loopbaan. De ex-aanvaller maakte vorig jaar in de zomer de overstap van Lille naar Fortuna Sittard. In Nederland ondertekende hij een meerjarig contract, maar na vorig seizoen besloot hij te stoppen. De 77-voudige international die 31 keer scoorde voor Turkije, speelde eerder voor onder meer Fenerbahçe, Besiktas en Trabzonspor. In eigen land is hij een legende met als bijnaam “Gol Kralligi”, de “Doelpuntenkoning”.

Besiktas staat na acht speeldagen op de vierde plek in de Turkse competitie met 16 punten. Koploper Fenerbahçe heeft 24 punten. In de groepsfase van de Conference League speelden de Turken vorige maand, met een flinke dosis geluk, op de eerste speeldag 1-1 gelijk op het veld van Club Brugge. Vorige donderdag leidden ze tot de 81e minuut met 2-0 tegen Lugano maar in de slotfase scoorden de Zwitsers, met een man meer, nog drie keer.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer