Antwerps schepen Erica Caluwaerts stapt uit Open VLD na kritiek van ex-medewerkers, partij vraagt om ontslag te nemen

Antwerpen -

Antwerps schepen Erica Caluwaerts stapt uit haar partij Open VLD, nadat verschillende ex-kabinetsmedewerkers hadden geklaagd over de toxische werksfeer en het amateurisme op haar kabinet. Open VLD“neemt akte” van de beslissing en vraagt haar om “ontslag te nemen uit alle functies waarin zij de partij vertegenwoordigt”.

svw jvo

LEES OOK. Ex-medewerkers Erica Caluwaerts klagen amateurisme Antwerpse Open Vld-schepen aan: “Alles is gewoon stilgevallen”

Het Antwerpse Open VLD-partijbestuur zou dinsdagavond beslissen wie de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen zou worden. Caluwaerts, schepen voor onder meer Economie, Werk, Digitalisering en Openbaar Domein en de enige liberale schepen in het Antwerpse stadsbestuur, was kandidaat. Maar door de kritiek heeft ze nu beslist om uit de partij te stappen.

“De bestuursvergadering van Open VLD Stad Antwerpen kwam vanavond samen. Voorafgaand aan deze bestuursvergadering kondigde Erica Caluwaerts aan geen kandidaat-lijsttrekker meer te zijn en uit de partij te stappen”, klinkt het in een mededeling van de Antwerpse Open VLD-afdeling. “Het bestuur van Open VLD Stad Antwerpen neemt akte van haar beslissing en vraagt haar unaniem de eer aan zichzelf te houden en ontslag te nemen uit alle functies waarin zij de partij vertegenwoordigt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen