Palestijnen zitten tussen het puin van een vernield gebouw na de Israëlische aanvallen in Gaza.
Volledig scherm
Palestijnen zitten tussen het puin van een vernield gebouw na de Israëlische aanvallen in Gaza. © REUTERS

TERUGLEZEN ISRAËL. Hamas opent nieuwe raketaanvallen op Israël - Dodentol Gaza loopt op tot 900 na Israëlische luchtaanvallen

Terreurorganisatie Hamas is klaar voor een lange oorlog met Israël. Dat zei Ali Barakeh, directeur buitenlandse betrekkingen van Hamas. Hij waarschuwde dat Iran en de Libanese militante groepering Hezbollah zich in de strijd zullen werpen als Gaza wordt onderworpen aan een vernietigingsoorlog. Israël zegt intussen de volledige controle te hebben over de grensregio met Gaza. Lees alle ontwikkelingen van dinsdag 10 oktober hieronder terug.

  1. TERUGLEZEN GAZA. Israël erkent verantwoordelijkheid voor dood 7 hulpverleners, Netanyahu: “Onbedoeld onschuldige mensen geraakt”

    TERUGLEZEN GAZA. Israël erkent verantwoor­de­lijk­heid voor dood 7 hulpverle­ners, Netanyahu: “Onbedoeld onschuldi­ge mensen geraakt”

    Zeven werknemers van de World Central Kitchen (WCK), een internationale organisatie die in noodsituaties voedselhulp biedt, zijn gedood door een Israëlische luchtaanval in Deir al Balah, in centraal Gaza. De slachtoffers zijn afkomstig uit Australië, Polen en het Verenigd Koninkrijk, ook is er een burger met de Amerikaans-Canadese nationaliteit en iemand van Palestijnse origine onder de slachtoffers. Israël erkent verantwoordelijk te zijn. Het belooft een onafhankelijk onderzoek naar het zware incident. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 april terug.
  2. TERUGLEZEN GAZA. “Israëlisch leger trekt zich terug uit al-Shifaziekenhuis” - Nieuwe Amerikaanse aanvallen op Houthi-doelen

    TERUGLEZEN GAZA. “Israëlisch leger trekt zich terug uit al-Shifazie­ken­huis” - Nieuwe Amerikaan­se aanvallen op Hout­hi-doe­len

    Het Israëlische leger heeft zich teruggetrokken uit het al-Shifaziekenhuis in Gaza. Dat meldt de Arabische nieuwszender ‘Al Jazeera’ dinsdagochtend. Volgens het Israëlische leger gebruikte Hamas het hospitaal als uitvalsbasis. Dat wordt echter ontkend door de Palestijnse terreurbeweging. Volgens Tel Aviv werden zeker 50 Palestijnse strijders gedood en 180 militanten opgepakt tijdens de inval. Bij de militaire operatie kwam ook één Israëlische soldaat om het leven. Lees de ontwikkelingen van 19 maart hier terug.