Met deze 5 tips verkoop jij je huis aan een zo hoog mogelijke prijs

Wanneer je je woning verkoopt, wil je hier natuurlijk zoveel mogelijk uit halen. Wij geven je 5 tips voor een zo hoog mogelijke verkoopprijs.

Zimmo redactie
Bron: Zimmo

1. Weet wat je woning waard is

De eerste stap bij het verkopen van je woning is weten wat ze waard is. Via de online prijswijzer van Zimmo heb je al in enkele kliks een betrouwbare raming van de waarde van je pand. Zo zie je meteen of een bod correct is. Bovendien kan je je vraagprijs ook op een objectieve manier verdedigen bij de kandidaat-kopers.

2. Geef een deadline

Het is een goed idee om een einddatum mee te geven aan de potentiële nieuwe eigenaars van je woning. Door hen uit te leggen tot wanneer ze een beslissing kunnen nemen, creëer je een gevoel van urgentie. Dit kan ervoor zorgen dat je sneller een goed bod ontvangt. Bovendien geeft het de kandidaat-kopers ook een idee van wanneer ze zullen weten of jouw paradijsje van hen wordt.

3. Geduld wordt beloond

Je hoeft niet meteen in te gaan op de eerste kandidaten die een bod uitbrengen. Wacht gerust tot je alle kandidaten hebt gezien en van alle geïnteresseerden een bod hebt ontvangen. Zo creëer je overzicht, kan je alles naast elkaar leggen en uiteindelijk voor het beste bod kiezen.

4. Onderhandelen is key

Is het eerste bod dat je van een kandidaat-koper ontving nog niet helemaal wat je ervan verwacht had? Geen paniek! Kopers bieden vaak eerst net onder de vraagprijs. Durf zeker te onderhandelen en kom met een tegenbod. Idealiter is dit een bedrag waar jij je goed bij voelt én waarbij de koper toch het gevoel heeft dat hij of zij korting krijgt. Win-win!

5. Schakel een makelaar in

Toch nood aan nog meer expertise? Dan kan een makelaar je zeker helpen! Hij of zij kent alle kneepjes van het vak en kan samen met jou de geschikte vraagprijs bepalen. Bovendien kan deze professional de onderhandelingen ook in goede banen leiden zodat jij het meeste haalt uit de verkoop van jouw huis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer