Deze vier leerlingen gaan uit de kleren voor de vluchtelingen

© lds

Het gebeurt niet elke dag dat leerlingen uit de kleren gaan om naaktkalenders van zichzelf te verkopen. In TechniGO! Aalst gebeurt het wel, maar niet (puur) om vrouwelijke aandacht te trekken: de opbrengst gaat naar een project rond vluchtelingenkinderen.

lds

“Nee, het is niet om een lief te vinden”, lacht Tibo Nevens (18) uit Affligem, de enige vrijgezel onder vier wielrenners die poseren voor de naaktkalender. “Ik ben gefocust op de koers”, zegt hij met een knipoog. De beloften volgen een professionele wieleropleiding aan de Wierschool Rudy D'Haenens van het Centrum Leren en Werken binnen TechniGO! in de Welvaartstraat. Op de opendeurdag zaterdag 6 mei verkopen ze geen wafeltjes maar kalenders waarop ze “in hunne puren” staan te schitteren. De opbrengst gaat naar Caritas International. Een ideetje van henzelf, nadat leerkracht Algemene Vakken Katrien Bockstael had gevraagd de handen uit de mouwen te steken voor een goed doel. “In onze school lopen leerlingen rond die zelf een leven als vluchteling hebben meegemaakt”, legt Bockstael uit. “De jongens vonden het een goed idee om hun project hierrond te bouwen.”

Bij het kwartet klinkt instemming. “Zelf hebben we geen direct contact met vluchtelingen, maar we praten regelmatig over de problematiek in de klas”, zeggen ze. Eigenlijk ontstond het idee van een naaktkalender als grap, maar de leerkracht vond het een schitterend plan. “Er zal misschien commentaar op komen, maar 't is niet dat we daar naakt stonden”, legt Yarne Van Gijsegem uit Denderhoutem uit. “Allez, of maar een paar keer (lacht). Wij zijn coureurs, na de training douchen wij samen dus onderling is daar geen gêne meer. De foto's zijn allemaal zedig: 't is niet dat je echt iets ziet.”

Wat vonden de vriendinnen ervan? “Die vond dat niet erg”, zegt Stef Van Impe uit Lieferinge. “Let op wat je zegt, hé”, klinkt het lachend bij zijn compagnons. De foto's werden op één dag gemaakt door de schoolfotograaf. Van de aandacht hebben de mannen geen schrik. “'t Is nog altijd ons doel om profrenner te worden, dan moet je daartegen kunnen.”

INFO

Een kalender kost zeven euro en is te verkregen bij TechniGO in de Welvaartstraat op 6 mei, en op aanvraag ook nadien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen