Lanaken telt 6 voorlopig ANPR-zones / Matthias Dobbelaere-Welvaert / binnenlandminister Annelies Verlinden (CD&V)
Volledig scherm
PREMIUM
Lanaken telt 6 voorlopig ANPR-zones / Matthias Dobbelaere-Welvaert / binnenlandminister Annelies Verlinden (CD&V) © jempi welkenhuyzen / Wouter Van Vooren / Photo News

10.000 ANPR-camera’s: een goede zaak voor de verkeersveiligheid of toch vooral ‘Big Brother’?

politiek“Dit is gewoon Big Brother. Of China.” Niet iedereen is erover te spreken dat er straks 10.000 ANPR-camera’s op de Belgische wegen en straten opduiken - zeker privacyjurist Matthias Dobbelaere-Welvaert niet. “Iedereen kan dan eigenlijk altijd bekeken worden.” Het kabinet-Verlinden sust. “Dit moet vooral de verkeersveiligheid verbeteren."

75 reacties

  • Dave Florizone

    7 maanden geleden
    Als u een gepersonaliseerde nummerplaat kan permitteren zijn de ANPR-camera’s geen obstakel deze nummerplaten kunnen niet uitgelezen worden, dus terug goed voor de betere klasse.
  • Johan Janssen

    7 maanden geleden
    Ik hoop dat er advocaten wakker worden nu en dat iemand palen kan plaatsen en een deel van de boetes opstrijkt is onvoorstelbaar dat dit wettelijk is. Die zaak moeten ze sluiten en de persoon en de personen die dit soort structuren opstellen moeten ze opsluiten want dit is echt de mensen pesten. Als je het gedrag wil veranderen zet dan te snel rood en als je door het rood gaat zware boete ok maar dit is gewoon geldklopperij en niks anders. Mensen pluimen en haat creëeren.
  • paul wauters

    7 maanden geleden
    Van mij mogen ze weten waar ik ga en sta,ik heb niets te verbergen
  • Hans Bolsens

    7 maanden geleden
    Voor betere wegbedekkingen is geen geld, waar gaan al de verkeerstaksen dan naartoe? Hier moet je al een hoge 4x4 kopen om nog comfortabel over onze wegen met al hun putten, verzakkingen, baantjes van WO2, dorpels en andere idioterieen heen te rijden.
  • freddy vandersmissen

    7 maanden geleden
    In mijn eigen dorp ken ik de snelheden .(als ze ondertussen niet veranderd zijn ) Ergens anders word het gokken want hoe hard mag je daar ? 30/50/70 ? Waar zijn de borden en herhalingsborden ? Groot vraagteken , want deze zijn allemaal weggehaald wegens te veel borden langs de weg . Rotland is Belgie .