Afghanistan wordt wel vaker getroffen door aardbevingen, maar die van vorige zaterdag was de dodelijkste in meer dan 25 jaar.
2023 Kyodo News

Voor de tweede keer in korte tijd zware aardbeving in westen van Afghanistan

Het westen van Afghanistan is vanochtend opnieuw opgeschrikt door een aardbeving. De schok had een kracht van 6,3, meldt het Amerikaanse geofysische instituut (USGS). Vorige zaterdag maakte een zware aardbeving al meer dan 2.000 dodelijke slachtoffers.

De aardbeving vond vanochtend rond 5.10 uur lokale tijd plaats. Het epicentrum van de beving bevond zich ongeveer 29 kilometer ten noorden van de stad Herat, de op een na grootste stad van het land. Over de mogelijke gevolgen en slachtoffers van de nieuwe aardbeving is nog niets bekend.

Dezelfde regio werd zaterdag al getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3. Daarna hebben nog verschillende naschokken plaatsgevonden. Minstens 11 dorpen werden daardoor verwoest.Ā  Volgens het ministerie van Rampenbestrijding zijn er al meer dan 2.000 dodelijke slachtoffers geteld. De VN schat dat alles samen meer dan 12.000 mensen getroffen zijn.

Afghanistan wordt wel vaker getroffen door aardbevingen, maar die van vorige zaterdag was de dodelijkste in meer dan 25 jaar.

Meest gelezen