© AP

Filippo Inzaghi vervangt Paulo Sousa als trainer van Salernitana, ook Sevilla heeft nieuwe coach

Salernitana heeft dinsdag Paulo Sousa als trainer ontslagen en meteen Filippo Inzaghi benoemd als opvolger. Sousa moet opkrassen na de slechte start in de Serie A. Salernitana won nog niet en houdt op de ranglijst als negentiende alleen Cagliari onder zich.

Bron: BELGA

De 50-jarige ‘Pipo’ Inzaghi was als voetballer op drie WK’s actief (1998, 2002 en 2006) en kwam tot 57 interlands. Als trainer begon hij in 2014 bij AC Milan waar hij één seizoen werkzaam was. Later was hij aan de slag bij Venezia, Bologna, Benevento en Brescia. Het afgelopen seizoen was hij trainer in de Serie B bij Reggina. Zijn broer Simone Inzaghi is de huidige coach van Inter.

Zijn eerste wedstrijd op de bank bij Salernitana na de interlandperiode is uitgerekend tegen hekkensluiter Cagliari.

Sevilla legt lot in handen van Diego Alonso

Diego Alonso is de nieuwe coach van Sevilla. De 48-jarige Uruguayaan volgt José Luis Mendilibar op en ondertekent bij de Europa League-winnaars een contract tot het einde van het seizoen. Dat heeft de club van Dodi Lukebakio en Adnan Januzaj dinsdag gemeld.

Het is voor Alonso zijn eerste trainersopdracht in Europa. Hij was laatst bondscoach van Uruguay op het WK in Qatar van eind vorig jaar, waar hij met zijn vaderland in de groepsfase sneuvelde.

Sevilla ontsloeg zondag coach José Luis Mendilibar uit onvrede met de recente resultaten. Met 8 op 24 heeft Sevilla zijn seizoensstart gemist. De club staat pas op de 14e plaats in La Liga. Zaterdag kwam Sevilla thuis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Rayo Vallecano. In de Champions League speelden de Andalusiërs gelijk tegen Lens (1-1) en PSV (2-2).

Met Lukebakio en Januzaj staan twee Belgen op de loonlijst bij Sevilla. Januzaj kwam dit seizoen evenwel nog nauwelijks in actie.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer