BELGA
Volledig scherm
© BELGA

"Niet besproken": coalitiepartners vallen uit de lucht na aankondiging om F-16's te leveren, ook oppositie is kritisch voor Dedonder

UPDATEOns land gaat dan toch gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne sturen, zo heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) aangekondigd. De belofte roept echter vraagtekens op. Volgens haar coalitiepartners is er nog helemaal geen beslissing gevallen. De Croo nuanceert ondertussen de aankondiging van zijn defensieminister: “België kan vanaf 2025 F-16's leveren aan Oekraïne, als volgende regering dat goedkeurt.”

51 reacties

  • Christine Laevers

    7 maanden geleden
    Een referendum houden over het wel of niet militair ondersteunen van Oekraïene ? Beware me! Hoeveel percent van de mensen weet wat er gaande is, waar Oekraiëne ligt, welke buurlanden, de geschiedenis van die hele regio, de evoluties, de risico's ? De allianties van Rusland ? Kennen de mensen het verschil tussen feiten en fake news ? Waar de NAVO en de VN voor staan ? Het gaat hier wel niet over of de frituur op de hoek mag blijven of niet.
  • Norbert Duquesnoy

    7 maanden geleden
    Zo regeert Vivaldi !
  • Frans Peeters

    7 maanden geleden
    Overmand door emoties over de Israëlische doden. Ondertussen pleiten dezelfde personen ervoor om wapens in Oekraïne te pompen, waarbij honderdduizenden mensen omkomen,
  • emi de graeve

    7 maanden geleden
    Help ! ik ben voor pacifisme en steun vreedzaam onderhandelen in plaats van oorlogstokerij. Wanneer krijgen we als belastingbetalende burger een referendum ?
  • Pierre Vaneylen

    7 maanden geleden
    Dedonder gaat die persoonlijk overvliegen, als ze in de volgende regering zit!