De laatste resten van de Titan werden dinsdag bovengehaald.© AP

Laatste delen onderzeeër Titan bovengehaald, waarschijnlijk met menselijke resten

De Amerikaanse kustwacht heeft dinsdag de laatste resten van de geïmplodeerde onderzeeër Titan bovengehaald. Tussen de brokstukken zitten hoogstwaarschijnlijk ook menselijke resten.

em

De ‘vermoedelijke menselijke resten’ worden naar de Verenigde Staten overgebracht voor analyse, zegt de kustwacht. De overblijfselen werden op zo’n vijfhonderd meter van het wrak van de Titanic gevonden.

Eind juni werden de eerste gevonden onderdelen van het vaartuig al uit de zee gehaald. Ook hier zaten menselijke resten bij. Met de nieuwste vondst wordt de bergingsoperatie als voltooid beschouwd, aldus de kustwacht.

De onderzeeër Titan verdween in juni spoorloos tijdens een duik naar de Titanic. Er waren vijf personen aan boord, waaronder de topman van OceanGate, het Amerikaanse bedrijf dat de onderzeeër produceerde. Er werd dagenlang naar de duikboot gezocht, het duurde ruim een week voor de eerste brokstukken gevonden werden. Naar alle waarschijnlijkheid implodeerde de boot tijdens de duik, en kwamen de passagiers daarbij meteen om het leven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer