Yoav Gallant.
Volledig scherm
PREMIUM
Yoav Gallant. © Getty Images

PORTRET. Israëlisch defensieminister Yoav Gallant kent Gaza als zijn broekzak, maar wat is zijn plan?

“Er zal geen elektriciteit zijn, geen eten, geen brandstof, geen water. Alles wordt afgesloten. We vechten tegen menselijke beesten en we zullen ons daarnaar gedragen.” Met die woorden kondigde de Israëlische minister van Defensie, Yoav Gallant, maandag een “totaal beleg” van de Gazastrook aan. Weet hij wat die woorden betekenen? En hoe wil hij zijn plan uitvoeren?

22 reacties

  • Carlo Neutelaers

    7 maanden geleden
    Deze beestigheden zowel van de één als de andere kant is er los over. Maar Netanyahu en niemand anders dan hij heeft zijn volk in gevaar gebracht door het extreme beleid dat hij voert. Dit was een kwestie van tijd dat dit ging gebeuren.
  • Kim Verweert

    7 maanden geleden
    Gewoon stoere praat verkopen. Het beste uitgerust leger, de mossad hebben een zware serieuze klap gekregen terwijl de wereld stond te kijken. ...
  • Ferdinand Drees

    7 maanden geleden
    Lees de geschiedenis na, ça 75 jaar geleden heeft men een nieuwe staat, Israël ,gesticht in een ander land. De originele inwoners werden al die tijd verplicht te verhuizen, werden vermoord en verdrukt. Dank zij het VK en de VS. Oorlog is nooit goed te keuren maar hetgeen daar gebeurd is ook niet. Nog een geluk dat Israël niet in Antwerpen werd opgericht.
  • Michel Beys

    7 maanden geleden
    Hamas wilt geen vrede alleen door extreem geweld kunnen ze blijven bestaan. Zo creëren ze voedingsbodems om verder te getijen en om hun strijd tegen Israel en het westen te rechtvaardigen. Met de hulp van Rusland en Iran die met geld en propaganda ook hier mensen aan hun kant proberen te krijgen.
  • Danny Damiaens

    7 maanden geleden
    Wat zouden jullie doen,morgen staat er iemand aan uw huis en zegt ophoepelen,huisje plat en een nieuwe huis erop met andere mensen erin,wat zou jij doen,je kom thuis huis weg,vrouw en kinderen dood onder het puin,wat zou jij doen overal word jij gecontroleerd,wat zou jij doen telkens in groot gevaar ergens wonen en gebombardeerd worden en zo gaat dat al meer 50 jaar.Dat is de hamas een kleintje tegenover de grotere aggressor.