De feiten speelden zich af op het Dusartplein waar in het weekend veel feestvierders uitgaan.© MIST

Politie arresteert Maasmechelaar die twintiger in het ziekenhuis slaat

Hasselt/Maasmechelen -

Een man (27) uit Maasmechelen werd aangehouden voor een vechtpartij afgelopen weekend in Hasselt. Daarbij brachten de hulpdiensten een zwaargewonde 24-jarige over naar het ziekenhuis.

De lokale politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) kreeg zaterdag rond 4.30 uur een melding binnen van een vechtpartij aan de cafés op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Toen ze arriveerden waren de hulpdiensten al bezig met het verlenen van de eerste zorgen aan een 24-jarig slachtoffer. Hij liep zware verwondingen op in het aangezicht en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Van de verdachten was op dat moment geen spoor meer. De politie raadpleegde vervolgens de camerabeelden in de nabije omgeving. Aan de hand van het cameranetwerk werden twee verdachten opgemerkt. Met de camera’s werd hun afgelegd traject in kaart gebracht. Hierdoor konden de verdachten even later in een tankstation op de Genkersteenweg in Hasselt gespot worden.

De politie hield hen staande en doorzocht hun auto. Hierin troffen ze een verboden steekwapen aan. Verder bleek de bestuurder onder invloed van drugs en alcohol. Hij was bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Beide verdachten werden vervolgens meegenomen naar het politiekantoor in Hasselt. Daar werden ze verhoord.

Een van de verdachten, een 27-jarige man uit Maasmechelen, werd na het afleggen van een verklaring voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt en die liet de twintiger aanhouden. ppn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer