Simone Biles ging met plezier op de foto met chef Thijs Vervloet.© Nette Clonen

Westelse chef Thijs Vervloet kookt voor superster Simone Biles en haar Team USA: “Geen champagne of wijn, het bleef bij water”

Westerlo -

Tweesterrenchef Thijs Vervloet (33) is het gewoon dat bekende namen bij hem aan tafel aanschuiven. Maar afgelopen weekend knipperde hij toch even met de ogen toen de beste turnster aller tijden Simone Biles vroeg of hij iets met kreeft kon klaarmaken voor haar en de rest van Team USA.

Bert Provoost

Antwerpen geniet nog na van de passage van het WK turnen in het Sportpaleis, met de weergaloze Simone Biles (26) als absolute ster. Vier gouden medailles nam het kleine fenomeen (1m42) mee richting Texas, waardoor ze nu ook officieel de beste turnster ooit is. Je zou voor minder eens een feestje willen bouwen. Daarvoor trok Team USA aan de mouw van de Westelse chef Thijs Vervloet van tweesterrenrestaurant Colette - De Vijvers in Averbode.

LEES OOK. Vier keer goud voor de beste turnster aller tijden: hoe Simone Biles het Sportpaleis (en de rest van de wereld) opnieuw betoverde

De chef tussen de Amerikaanse atleten.© Nette Clonen

Hij was chef voor het vip-gebeuren in het Sportpaleis. “Op zondagavond, toen het WK afgelopen was, kreeg ik de vraag van Team USA of ik voor het hele team iets wilde koken. Een dag eerder had ik ook al iets gemaakt voor een beperkte delegatie, waaronder Simone Biles, en dat was blijkbaar goed bevallen”, vertelt de chef. “We hebben dan enkele tafels gedekt in een aparte ruimte voor de atleten en de teambegeleiders. Niemand heeft Biles gezien, want ze is langs een aparte ingang binnengekomen. Zo kon ze in alle rust genieten van het etentje met haar team.”

De Amerikanen wilden graag iets met kreeft eten. “Ik heb hen een pasta met kreeft voorgeschoteld. Als dessert heb ik Belgische suikerwafels en pannenkoeken met chocoladesaus gemaakt. Het is iets wat deze atleten normaal gezien niet vaak mogen eten, vermoed ik. Maar na afloop van zo’n groot toernooi kon het uitzonderlijk wel. Al merk je wel dat ze ook tijdens zo’n etentje professioneel blijven. Er zijn geen flessen champagne of liters wijn geschonken, het bleef gewoon bij water. De sfeer was heel aangenaam.”

LEES OOK. Nu ook officieel de GOAT: Simone Biles zet de allroundfinale op het WK turnen in Antwerpen naar haar hand en pakt zo 34ste (!) medaille in haar carrière

Het berichtje dat hij achteraf nog van Simone Biles kreeg, deed de chef plezier.© Nette Clonen

Babbeltje

De chef deed na afloop een babbeltje met Biles, die zelfs voor de bekendste sportjournalisten ter wereld heel moeilijk te strikken is. “Ik heb haar uiteraard gefeliciteerd. Ze vertelde dat ze heel moe was, maar dat ze tegelijk enorm tevreden was met haar prestaties en die van het team. En voor mij niet onbelangrijk: ze zei dat ze het eten heel lekker vond. We hebben daarna nog enkele foto’s genomen.”

LEES OOK. Chef Thijs Vervloet en Colette - De Vijvers bekroond met een tweede Michelinster: “Gastronomie stroomt door mijn bloed”

Thijs Vervloet met de hele delegatie van Team USA.© Nette Clonen

Na haar vertrek volgde nog een leuk extraatje. “Ik kreeg achteraf een berichtje van haar persoonlijk om te zeggen dat het eten echt top was”, vertelt Vervloet. “Dat zo iemand daar de tijd voor neemt, is heel leuk. Ze heeft zelfs foto’s van het eten gedeeld op Instagram, waar ze zo’n zeven miljoen volgers heeft. Ook de coach heeft me nog bedankt in een berichtje.”

Voor Vervloet en de rest van het zaal- en keukenteam was het onvergetelijk om voor zo’n absolute wereldster te mogen koken. “Ik ben trouwens tussendoor ook eens live gaan kijken naar het WK. Dan heb ik Simone en de andere atleten bezig gezien en dat besef je pas hoe krachtig en explosief ze zijn. Het was heel fijn om die atleten daarna ook even als mens te leren kennen en te merken dat ze heel vriendelijk zijn.”

LEES OOK. Enorm spectaculair, uiterst moeilijk en behoorlijk gevaarlijk: wat maakt ‘de Sprong van de Eeuw’ van Simone Biles zo uniek?

Simone Biles in actie tijdens het WK turnen in Antwerpen.© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten