Het Colosseum in Rome.
Volledig scherm
Het Colosseum in Rome. © Getty

Wanpraktijken bij ticketverkoop maken bezoek aan Colosseum in Rome peperduur

Een tocht naar het majestueuze Colosseum in Rome, draait voor steeds meer toeristen uit op een financiële kater. Een officieel ticket kost 18 euro, maar die zijn niet of nauwelijks te verkrijgen. Grote handelaren kopen die razendsnel op, om ze aan een veelvoud van de prijs te verkopen. Prijzen tot 70 euro zijn geen uitzondering. De Italiaanse politie is een onderzoek gestart.

14 reacties

  • Jan Vanstraat

    6 maanden geleden
    7 euro is zelfs teveel !
  • Luc Lepoudre

    7 maanden geleden
    Vroeger was dat allemaal gratis. Het was de motor van toerisme. Nu overal in loket om de bezoekers af te troggelen. Wegblijven is de boodschap.
  • patrick feyen

    7 maanden geleden
    Zeer mooi, heb het gezien maar zou geen 70 eiro betalen. De doen zichzelf de das om.
  • Amber Habex

    7 maanden geleden
    Kon me niet bekoren met de klassenuitstap, water en deo afgenomen om het dan binnen weer te kunnen kopen, €5 voor een flesje water? Excuseer?! Het is een hoop stenen, langs buiten mooie architectuur maar binnen weinig te zien. Kun je beter naar Ostia Antiqa buiten Rome gaan om mooie mozaïek in een vervallen stad te zien
  • Ad Blokland

    7 maanden geleden
    Waarom betalen om binnen te komen. Dit hypotheek op deze ruine is inmiddels wel afbetaald. Zonder romeinse ruines komen geen toeristen naar Rome. Dus ook geen inkomsten voor hotels en Horeca.