Na stopgezet onderzoek naar seksueel wangedrag.© rr

Na stopgezet onderzoek naar seksueel wangedrag: Rammstein komt ook in 2024 naar België

Voor het derde jaar op rij komt Rammstein naar ons land. De Duitse metalband speelt op 27 juni 2024 in Oostende. Vraag is of de nasmaak van het onderzoek naar seksueel wangedrag tegen frontman Till Lindemann (60) dan al volledig is doorgespoeld.

Dennis Van Goethem

Dit jaar stonden ze, net als in 2019, in het Koning Boudewijnstadion. En vorig jaar mochten ze Park Nieuwe Koers in Oostende inwijden. Goed voor zes uitverkochte shows in drie jaar en een optelsom van 300.000 toeschouwers. België houdt van Rammstein, ondanks de eeuwige controverse rond de groep. Dus passeert de Europese tournee van de Duitsers volgend jaar opnieuw in ons land.

LEES OOK. Onderzoek naar Rammstein-frontman stopgezet

Rammstein kondigt 18 data aan in Europa om hun dertigjarig bestaan te vieren. Nochtans leek het er in augustus even op dat stekker eruit ging: gitarist Richard Kruspe deelde een bericht op sociale media over hoe “de toekomst er anders zal uitzien”. Op dat ogenblik werd zanger Till Lindemann door verschillende vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Hij zou hen onder meer hebben gedrogeerd om seks met hen te hebben. Uiteindelijk werd het onderzoek gestaakt wegens te weinig bewijzen. Enkele dagen later loste Lindemann al nieuwe muziek, met zijn soloproject.

(lees verder onder de foto)

© RR

Op 10 december speelt Lindeman solo in de Antwerpse Lotto Arena. Nu gaat ook Rammstein gewoon verder. Bij de stad Oostende zien ze na de heisa geen graten in hun komst. “We verwelkomen Rammstein opnieuw met veel enthousiasme. We zijn trots om deze wereldberoemde band te mogen ontvangen.”

Tickets voor het concert op 27 juni 2024 zijn vanaf volgende week woensdag, 18 oktober, om 11 uur te koop via greenhousetalent.com.

RECENSIE. Rammstein in het Koning Boudewijnstadion: een vuur dat nauwelijks te doven valt ****

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer