© rr

Bestuurder vliegt over rotonde en wordt tot in voortuin gekatapulteerd in Maasmechelen

Maasmechelen

Een bestuurder belandde dinsdagavond met zijn wagen in een voortuin in Maasmechelen. Hij miste de bocht en vloog over de rotonde van de Oude Baan en Koning Albertlaan. De wagen sloeg ook nog over de kop. De schade was groot en de inzittende raakte gewond.

Op camerabeelden is te zien hoe de man met hoge snelheid komende uit de richting Mariaheide op de Koning Albertlaan eerst de rotonde raakt en vervolgens nipt langs een lantaarnpaal in de voortuin van een huis terechtkomt.

(lees verder onder de foto)

© JTh

“De ijzeren priemen op het ijzeren hekwerk voor het huis hebben het autodak volledig opengereten”, zegt een buurman, die opgeschrikt werd door een enorme knal. “Eigenlijk zijn we hier wel wat gewoon. Zeker nu ze hier van die verkeerskussens op de rijweg hebben gelegd. Ik zat rustig thuis met mijn kinderen toen we de knal hoorden. We zijn meteen naar buiten gegaan en zagen de ravage. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De bestuurder zat nog in zijn wagen, die opnieuw op zijn vier wielen terecht was gekomen in de voortuin van mijn buurman.”

Behalve het ijzeren hekwerk werd ook de scheiding tussen beide huizen vernield. Woensdag was er nog veel bekijks aan de woning.

Doodgereden

Vorig jaar werd op diezelfde rotonde een jongen van 12 jaar aangereden, die na schooltijd op weg was naar huis. De automobilist toen reed van de Koning Albertlaan richting Eisden. De jongen werd met zijn fiets meegesleept tot op de rotonde en overleed aan zijn verwondingen. (jth, ppn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer