Doelmannen Koen Casteels en Arnaud Bodart ontbreken op training bij Rode Duivels

Met Koen Casteels en Arnaud Bodart ontbraken woensdag twee doelmannen op de training van de Rode Duivels in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk en Zweden. Volgens de Belgische voetbalbond is Casteels “een beetje ziek”. Bodart bleef dinsdag al binnen: indien Casteels niet fit geraakt, lijkt Matz Sels de grootste kanshebber om onder de lat te staan.

Michiel Verheirstraeten
Bron: BELGA

LIVE.Volg hier alle actua bij de Rode Duivels: vandaag persconferentie met Romelu Lukaku en Arthur Theate

Zo tekenden er 22 internationals present tijdens de training in het nationaal oefencentrum in Tubeke, waarvan het eerste kwartier open was voor de media. Onder hen Zinho Vanheusden, die dinsdag werd opgeroepen als vervanger van Ameen Al-Dakhil. Luca Oyen trainde dinsdag met de A-selectie, maar keerde intussen terug naar de beloften. 

België en Oostenrijk tellen na vijf speeldagen 13 punten, maar de leidersplaats in groep F is dankzij een beter doelsaldo in handen van de Rode Duivels. Het 1-1-gelijkspel van medio juni op de Heizel was het enige puntenverlies dat beide landen in deze kwalificaties lieten optekenen. Nummer drie Zweden volgt als derde met slechts 6 punten en heeft een klein mirakel nodig om zich nog in de top twee te hijsen. Die kwalificeert zich voor het EK van volgend jaar in Duitsland.

Als Casteels niet tijdig fit geraakt, lijkt Matz Sels de grootste kanshebber om onder de lat te staan tegen Oostenrijk.© BELGA

(Bekijk hieronder meer trainingsbeelden)

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA