© ATV

Open Vld-voorzitter na exit van Erica Caluwaerts: “Koud gepakt zonder meer”

Antwerps schepen Erica Caluwaerts van Open Vld maakte dinsdag bekend dat ze uit de partij stapt. Dit deed ze nadat verschillende ex-kabinetsmedewerkers hadden geklaagd over de toxische werksfeer op haar kabinet. Of dat ook effectief de reden van haar vertrek is, is op dit moment nog onduidelijk. Open Vld Antwerpen heeft intussen om haar ontslag gevraagd. Ook daar is het nog koffiedik kijken of dat effectief zal gebeuren. Het Laatste Nieuws meldt dat de schepen zelf een nieuwe liberale beweging uit de grond wil stampen. Fons Borginon, voorzitter van de Antwerpse Vld, viel gisterenavond compleet uit de lucht toen Caluwaerts met het nieuws op de proppen kwam. “Ik heb haar gisterenmiddag nog aan de telefoon gehad en er was geen vuiltje aan de lucht.”

ATV

“Zij heeft voor de vergadering gevraagd om een verklaring af te leggen. Ik dacht dat het over iets helemaal anders ging. Dat is natuurlijk koud gepakt zijn, zonder meer”, klinkt het ontzet.

De partij moet nu dus op zoek naar een nieuwe lijsttrekker voor de verkiezingen van 2024.

LEES OOK. Antwerps schepen Erica Caluwaerts stapt uit Open Vld na kritiek ex-medewerkers, partij vraagt om ontslag te nemen

LEES OOK. ANALYSE. Caluwaerts dwingt Open Vld Antwerpen opnieuw voor keuze tussen meerderheid of oppositie

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV