322 kilogram cocaïne gevonden in container bij Londerzeels bedrijf

Archiefbeeld.© Shutterstock

Bij een bedrijf in Londerzeel is dinsdag 322 kilogram cocaïne aangetroffen. Die zat verstopt in sporttassen, in een container met honingderivaten. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. Verschillende personen werden verhoord, maar voorlopig is er nog niemand gearresteerd, aldus nog het parket.

mts
Bron: BELGA

“Het bedrijf, gespecialiseerd in groenten en fruit, verwachtte vandaag een container met honingderivaten”, zegt Ingrid Moriau, woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde. “De container werd vanochtend door de firma opgehaald in de haven van Antwerpen en overgebracht naar hun bedrijventerrein in Londerzeel. Bij het openen van de container stelden de personeelsleden van Jogrex vast dat er verschillende sportzakken in verborgen zaten. Die bleken volgepropt te zijn met blokken cocaïne en dit voor een totale hoeveelheid van 322 kilo.”

Een dergelijke hoeveelheid heeft al snel een straatwaarde van ongeveer 16 miljoen euro. Na de vondst contacteerde het bedrijf meteen de politie. Die nam de cocaïne in beslag en bracht ze over naar een beveiligde locatie. 

“Verschillende personen werden ondertussen verhoord maar er werd nog niemand gearresteerd”, gaat het parket verder. “Het verdere onderzoek zal gevoerd worden door de federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen