Regering moet akkoord over geldautomaten vrijgeven na druk van Testaankoop en co

De federale regering wordt verplicht meer informatie te geven over het in maart afgesloten akkoord met de bankensector over de verdeling van geldautomaten. Activisten voor het behoud van zoveel mogelijk automaten dringen al maanden aan op meer transparantie daarover.

Waarom is dit belangrijk?

Vorig jaar hebben Belgische banken opnieuw meer dan 10 procent van de geldopnamelocaties verwijderd, wat neerkomt op meer dan 250 geldautomaten. Tussen 2015 en 2020 was al een kwart van het aanbod verdwenen. Dit heeft tot grote frustratie geleid bij veel Belgen.

Verdwijnende geldautomaten

De achtergrond: Grote Belgische banken hebben samengewerkt om "neutrale" geldautomaten te installeren. De Belgische regering sloot vervolgens een overeenkomst met de bankenvereniging Febelfin om een minimale dekking in het land te waarborgen.

  • Aan het begin van het jaar beloofde de banksector minimaal één geldautomaat per gemeente en 287 meer dan in hun oorspronkelijke plannen.
  • Maar afgezien van deze beloften wisten weinig mensen wat het werkelijke dekki
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer