© Vadim Rufov

© Vadim Rufov

thumbnail: null
thumbnail: null

Gewild door de mode-industrie: achtjarig meisje met albinisme

De achtjarige Nariyana uit Siberië lijdt aan albinisme en wordt sinds kort overstelpt met aanbiedingen uit de modewereld. Voorlopig houdt mama Elena de boot nog even af. “Ze is nog te jong, laat haar eerst nog maar een beetje kleuren en dansen.”

lla

Na de Braziliaanse tweelingzusjes Lara en Mara is het de beurt aan de achtjarige Nariyana uit Siberië. Het meisje, dat net zoals de tweeling lijdt aan albinisme, werd opgemerkt door de Russische fotograaf Vadim Rufov. “Ze is een van de meest ongewone mensen die ik ooit heb ontmoet”, zegt Rufov aan de krant ‘The Siberian Times’. “We noemen haar sneeuwwitje.”

© Vadim Rufov

En dat het meisje bijzonder fotogeniek is, is ook de modewereld niet ontgaan. “Het klopt dat Nariyana de ene aanbieding na de andere krijgt”, zegt mama Elena. “Maar voorlopig houden we de boot nog even af. Ze is nog te jong om te werken en ik wil dat ze geniet van haar vrije tijd. Als ze ouder is, mag ze zelf kiezen wat ze wil worden.” Ondertussen heeft Nariyana de knoop al doorgehakt: model worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer