© Rob Oostwegel

Nieuwe uitdaging voor VDL NedCar: Nederlandse autoproducent mag 125.000 batterijen bouwen voor BMW

Born -

Het Nederlandse industrieconcern VDL gaat in Born, vlak bij de Belgische grens, batterijsystemen assembleren voor BMW. Het bedrijf gaat in ieder geval tot 2035 ongeveer 125.000 batterijmodules in elkaar zetten voor het Duitse automerk.

Belga

“Daarmee krijgt de samenwerking met BMW Group, na 10 jaar auto’s produceren bij VDL Nedcar, een vervolg. VDL is in gesprek met andere potentiële opdrachtgevers voor de seriematige assemblage van batterijsystemen”, meldt VDL. Over ongeveer een jaar moeten de eerste batterijmodules aan BMW worden geleverd. De voorbereidingen in Born zijn inmiddels opgestart.

Volgend jaar loopt een contract met BMW af voor de productie van Mini’s in Born. Eerder dit jaar legden medewerkers meerdere keren het werk neer in de Nederlands-Limburgse autofabriek. Dat deden ze om een beter sociaal plan af te dwingen. Vorige maand werd bekend dat er bij VDL Nedcar per 1 november minder ontslagen vallen dan de eerder aangekondigde 1.800. Bij Nedcar werken zo’n 3.950 mensen.

In de Nedcar-fabriek werken ook honderden Belgen, vaak werknemers van het vroegere Ford Genk, de autofabriek die in 2014 de fabriekspoort sloot. Nedcar startte ooit als een fabriek voor personenwagens van het Nederlandse DAF. In de loop der jaren rolden er wagens van Volvo, Mitsubishi, Smart, Mini en BMW van de band.

LEES OOK: Geen 937 maar circa 300 vaste krachten weg bij VDL Nedcar

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer