IMAGO/Andreas Franke

Haal de paraplu maar boven: regenzone bereikt vannacht ons land, vanaf dit weekend ook gevoelig frisser

Aan alle mooie liedjes komt een einde. Na een droge periode met veel zonneschijn bereikt vannacht een regenzone ons land. Morgen en overmorgen wisselen droge en natte periodes elkaar nog af en blijft het ook relatief warm, maar dit weekend neemt de regen definitief de bovenhand en koelt het ook serieus af. 

Een uitgestrekt hogedrukgebied bevindt zich op dit moment nog steeds over een groot deel van Europa. Daardoor worden storingen afgeleid richting de Britse Eilanden en Scandinavië. Maar vannacht verplaatst het hogedrukgebied zich meer naar het oosten van Europa en maakt het plaats voor een zwakke regenzone. 

Vanaf morgen hou je de paraplu best dicht bij de hand. 's Ochtends zijn er overal perioden van regen, in de namiddag wordt het droger over het zuidelijk deel van het land, maar ten noorden van Samber en Maas vallen er enkele matige buien. Tussen die buien door verschijnen er ook opklaringen. De maxima gaan van 16 graden in de Hoge Ardennen tot 18 à 19 graden in Vlaanderen.

Vrijdag krijgen we - misschien wel voor de laatste keer dit jaar - maxima boven de 20 graden. Vrijdagochtend kan er vooral over het noordelijk deel van het land nog wat lichte neerslag vallen. Daarna wordt het droog met opklaringen. In de namiddag neemt de bewolking toe met mogelijk een paar lokale buien, voornamelijk in de Ardennen.

Dit weekend gevoelig frisser

Vrijdagavond en -nacht bereikt een nieuwe, actieve regen- en buienzone, eventueel met lokaal onweer, onze streken. Daardoor wordt het dit weekend gevoelig frisser.

Zaterdagochtend regent het flink, maar over het uiterste westen en noordwesten wordt het snel droger. Deze weersverbetering, met ook opklaringen, zet zich door naar de rest van het land. Over het zuidoosten blijft het regenen tot in de namiddag. De maxima liggen tussen 12 en 15 graden.

Zondag wisselen opklaringen en wolken elkaar af. Er vallen enkele buien, vooral aan zee en over de noordoostelijke landshelft. Het wordt een frisse dag met maxima tussen 8 à 9 graden in de Hoge Ardennen en 12 à 13 graden in het centrum. Aan zee waait een soms vrij krachtige noordwestenwind.

BEKIJK - Het meest recente weerbericht:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen