In welke sector zijn de werknemers het meest tevreden op vlak van motivatie, stress, bijleren en werk-privébalans?
Volledig scherm
PREMIUM
In welke sector zijn de werknemers het meest tevreden op vlak van motivatie, stress, bijleren en werk-privébalans? © ID/ Mine Dalemans / Wannes Nimmegeers / Joel Hoylaerts / Photo News

Meer dan helft van werkende Vlamingen ervaart job als ‘werkbaar’. Deze jobs scoren het best (en het slechtst)

Geloof het of niet, maar steeds meer Vlamingen geven hun job goede punten voor motivatie en leermogelijkheden. Bovendien neemt het aantal werknemers met te hoge werkstress voor het eerst sinds 2013 af, al is dat lichtjes. Het zorgt ervoor dat meer Vlamingen ‘werkbaar werk’ uitvoeren. Maar wat wil dat juist zeggen? Hoe weet ik of mijn werk geschikt is? En om welke jobs gaat het dan precies?

4 reacties

  • Gino Denil

    7 maanden geleden
    Na de pensioenhervorming ging Van Quickenborne toch voor werkbaar werk zorgen. We zijn nu meer dan 10 jaar verder en het wordt alleen maar erger.
  • Karine Roeland

    7 maanden geleden
    Meer dan de helft ervaart job als werkbaar? Welke leeftijdscategorie en welke job oefenen ze uit? Iemand van 30 die een kantoorbaan heeft, is iets anders dan een 60+ die zware arbeid verricht.
  • Carina Moors

    7 maanden geleden
    stel de vraag eens, welke arbeiders denken te kunnen werken tot 67j...zal die studie eens goed kunnen omdraaien...
  • Pieter Verhulst

    7 maanden geleden
    En is het ook genoeg betaald ? Ik zie dat er jobs zijn met bruto lonen van amper 2000 euro. Dan ga je nog 2 dagen moeten gaan flexi jobben wil je kunnen eten en een tweedehandsauto kopen.