Productie ‘Daredevil: Born Again’ begint opnieuw, opgenomen scènes belanden in de vuilbak

Volgend jaar, in 2024, zou de nieuwe reeks rond Marvelpersonage Daredevil verschijnen op Disney+. Ondertussen lijkt de productie stroef te verlopen en heeft Marvelbaas Kevin Feige zelfs beslist om het over een andere boeg te gooien. De reeks zal daardoor zelfs grotendeels opnieuw opgenomen worden. Wanneer Daredevil: Born Again uiteindelijk zal verschijnen, is niet bekend.

Marvel Studios begint helemaal opnieuw met Daredevil: Born Again. Dat laat Variety weten. Al sinds de verhuis van Daredevil naar het MCU, kunnen fans niet wachten om meer van het personage te zien. Na kleine cameo’s in Spider-Man: No Way Home en She-Hulk zou het in 2024 eindelijk tijd voor zijn eigen nieuwe grote project.

Dat project zou minder bloederig worden dan het vorige, maar er zou ook opnieuw voldoende ruimte zijn voor enkele ‘verhaallijnen in de rechtbank’. De opnames voor de reeks waren voor het begin van de stakingen in Hollywood al bijna halfweg. Nu heeft Kevin Feige dus beslist dat er grote veranderingen moeten plaatsvinden om het project te laten werken.

Daredevil: Born Again

In 2018 kwam er een einde aan de reeks rond Daredevil op Netflix, waarna heel wat fans teleurgesteld waren. Maar ondertussen verhuisde het personage naar het Marvel Cinematic Universe. In dat universum was het personage – en acteur Charlie Cox – al enkele keren opnieuw te zien. Binnenkort volgt dus ook zijn eigen project: Daredevil: Born Again.

Dat project ging eerder dit jaar van start en zou onder andere de terugkeer van The Punisher betekenen. Maar nu de opnames bijna halfweg zijn, heeft Marvelbaas Kevin Feige toch zijn bedenkingen over de richting die de serie uitgaat. Daarom heeft hij besloten om het verhaal volledig om te gooien.

Nieuwe regisseur, nieuwe scenario’s

Aanvankelijk stonden scenaristen Chris Ord en Matt Corman aan het hoofd van het schrijversteam, maar nu gaat de reeks dus op zoek naar nieuwe schrijvers en nieuwe scenario’s. Dat zal ervoor zorgen dat de serie een compleet andere richting zal uitgaan en dat er ruimte komt voor nieuwe ingevingen en ideeën.

Daarnaast heeft Marvel ook beslist om niet langer vast te houden aan de geplande regisseurs. De nieuwe verhaallijnen zullen beslissen over de regisseur. Uiteindelijk zou niet alles opnieuw opgenomen moeten worden, aangezien enkele scènes in het verhaal zullen blijven passen. Welke invloed dat uiteindelijk zal hebben op de release van Daredevil: Born Again valt af te wachten.

Meer
Lees meer...