2022 WireImage

Jada Pinkett Smith leeft al 7 jaar in het geheim gescheiden van haar man Will Smith: "We zoeken uit wat de toekomst brengt"  

Hollywoodkoppel Jada Pinkett Smith en Will Smith leeft al sinds 2016 gescheiden. Zelf spreekt de actrice niet van een scheiding, maar "ze zoeken op hun manier uit wat de toekomst brengt". Ook toen Will Smith een klap uitdeelde op de Oscars, leefden de twee al apart. Dat vertelt Pinkett Smith bij verschillende Amerikaanse media. Ook blikt ze terug op de "Oscar-klap" die de wereld rondging.

In de Verenigde Staten kan je even niet naast Jada Pinkett Smith kijken. Ze brengt binnenkort haar memoires "Worthy" uit, maar ze doet bij verschillende Amerikaanse journalisten al een boekje open over wat er daarin staat te lezen.  

Zo vertelt de 52-jarige actrice tegen entertainmentwebsite People dat ze al meer dan 7 jaar in het geheim gescheiden leeft van haar echtgenoot, de Amerikaanse acteur Will Smith. Intussen "proberen ze uit te zoeken hoe de toekomst van hun huwelijk er zal uitzien".  

Ze leven dan wel gescheiden, al wil dat niet zeggen dat er snel een scheiding komt. "Het begon in 2016 gewoon stroef te lopen omdat we vastzaten in de fantasie die we van elkaar hadden. Maar ik heb beloofd dat er nooit een reden zal zijn om te scheiden."

Dus doet het koppel volgens haar heel wat om een weg te zoeken als koppel. "We hebben samen zwaar werk verricht. We hebben echt een diepe liefde voor elkaar en we gaan uitzoeken hoe dat er voor ons uitziet in de toekomst."

Kinderen Trey Smith, Willow Smith, Jaden Smith en ouders Will Smith en Jada Pinkett Smith
2022 Albert L. Ortega

Het koppel trouwde in 1997 en heeft samen twee kinderen: de 25-jarige Jaden Smith en de 23-jarige Willow Smith, beiden actief als acteur en zanger. Zij gaan - samen met Trey Smith, een zoon van Smith uit een eerdere relatie - heel goed om met de situatie, volgens Pinkett Smith. "Mijn kinderen zijn kleine goeroes. Ze hebben mij zoveel geleerd, ze leerden me echt om mezelf te accepteren."

"Are you okay?"

Niet alleen over haar relatie geeft Pinkett Smith enkele pittige details, ze deelt ook hoe ze zich voelde na de "Oscar-klap". Even terugspoelen: op de Oscars in 2022 – toen het koppel al zes jaar apart leefde - deelde Will Smith een klap uit aan komiek en presentator Chris Rock. Die laatste maakte een opmerking over de haarziekte Alopecia waar Pinkett Smith aan lijdt, maar dat viel in slechte aarde bij haar man.

BEKIJK - Will Smith deelt een klap uit aan Chris Rock op de Oscarceremonie in 2022:

Videospeler inladen...

Het eerste en enige wat de actrice kon uitbrengen tegen haar man was "are you okay?" (gaat het met je, red.). Ze besefte naar eigen zeggen lang niet wat er net gebeurd was, maar kon alleen maar haar best doen om de kalmte te bewaren. "Ik probeerde rustig te blijven voor de mensen rondom ons, maar ook vooral voor Will." 

Zelf kon ze wel leven met de grap, "want dat is nu eenmaal wat komieken doen". Ze vond het vooral kwetsend voor andere mensen die aan Alopecia lijden, want zij hebben het vaak veel zwaarder dan zij. "Maar iedereen heeft zich bij iedereen geëxcuseerd. Dat is het enige wat we achteraf konden doen." 

Meest gelezen