Yannick Ferrera.© BELGA

Yannick Ferrera vorige maand in alle stilte ontslagen bij Al-Riyadh na zware nederlaag tegen club van Neymar

Yannick Ferrera (43) is vorige maand in alle stilte ontslagen bij de Saudische club Al-Riyadh na de 6-1-nederlaag tegen Al-Hilal, de club van onder meer Neymar. Maar nu pas hebben Ferrera en de club een akkoord gevonden en is onze landgenoot vrij.

Michael Van Damme

Sinds half september wordt Al-Riyadh niet langer getraind door Yannick Ferrera, maar een Saudische coach.

Het Nieuwsblad interviewde Ferrera daags na die 6-1-nederlaag en toen zei Ferrera dat het “vijf voor twaalf was”, maar hij was nog niet op de hoogte van zijn ontslag. Pas nog eens een dag later werd het hem medegedeeld.

De financiële afwikkeling had ook nog flink wat voeten in de aarde en dat is mogelijk een van de redenen waarom de club er niet over communiceerde.

Maar nu bevestigt Ferrera zelf aan onze redactie dat er een akkoord is gevonden. “Het ontslag dateert van na Al-Hilal, maar nu pas is er een akkoord met de club bereikt om te mogen vertrekken”, zegt Ferrera, die pas sinds juli aan de slag was in Saudi-Arabië en had getekend tot juni 2024.

Exit Yannick Ferrera bij Al-Riyadh.© BELGA

Ferrera trainde tal van clubs in ons land: in 2016 won hij de beker met Standard en zijn laatste opdracht op Belgische bodem was Waasland-Beveren in 2018, waar hij na amper vijf maanden werd ontslagen. Vervolgens zat Ferrera elf maanden zonder club, waarna hij van oktober 2019 tot januari 2022 Al-Fateh in Saudi-Arabië trainde. Zijn meest recente Saudische avontuur is van veel kortere duur.

© Instagram Yannick Ferrera

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer