Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Einde van soap in snookerwereld: toernooi in Macau uitgesteld, geen sanctie én geen deelname in Ierland voor Brecel

De fikse ruzie tussen de World Snooker Tour (WST) en enkele snookertoppers, onder wie wereldkampioen Luca Brecel, lijkt voorbij. Samen met Mark Selby en John Higgins wou Brecel de Northern Ireland Open links laten liggen voor een lucratiever exhibitietoernooi op het Chinese schiereiland Macau. De WST was daar niet mee opgezet en dreigde met sancties vanwege contractbreuk. De organisatoren van het toernooi in Macau beslisten door alle heisa om het toernooi uit te stellen. Ondanks alles kan Brecel toch niet spelen in Ierland.

13 reacties

  • Bart Dekort

    7 maanden geleden
    Als zij die aan de knoppen draaien minder dreigen te verdienen door intelligent gedrag van zij die moeten luisteren, dan worden er vaak valse argumentaties gebruikt. Brecel speelt voor zijn boterham, niet om die sloebers nog een duurder horloge te laten aandoen.
  • Jürgen Mouton

    7 maanden geleden
    Niets contractbreuk. De spelers zijn vrij om deel te nemen aan wedstrijden. Niet zoals in het wielrennen, waar de WorldTour teams verplicht zijn om deel te nemen aan WorldTour wedstrijden. De spelers die naar Macau wilden, hebben gewoon niet deelgenomen aan de kwalificaties voor de Northern Ireland Open, zoals hen is toegestaan. De WST is gewoon pissed, omdat veel toppers niet meedoen, en ze hun tickets daardoor moeilijker kunnen slijten.
  • Tessa Nieuwlandt

    7 maanden geleden
    Als ze ergens anders meer kunnen verdienen voor hetzelfde te doen, waarom niet ?
  • Bart De Ryck

    7 maanden geleden
    Als Brecel een contract zou hebben met de WST, dan zou je dat kunnen zien als contractbreuk, anders groot gelijk om voor het geld te kiezen.
  • patrick de bock

    7 maanden geleden
    Men spreekt van contractbreuk. Dus er IS een contract. Simpel dan toch? Gewoon het minutieus laten uitpluizen door specialisten en klaar is kees