Nikolaj Zastawnik en Marvin Ghislandi.© Isosport

Belgische droom van WK futsal nog kleiner na nieuwe nederlaag tegen Polen

De Belgische futsalploeg heeft zijn vierde groepswedstrijd in de eliteronde, de laatste kwalificatiefase voor het WK 2024 in Oezbekistan (14 september - 6 oktober), verloren. De boosdoener was opnieuw Polen, dat het haalde met 1-3. Het WK lijkt nu wel erg ver weg voor België, dat na vier van de zes speeldagen amper één punt telt en hekkensluiter is in groep B.

Belga
Bron: BELGA

België keek voor de tweede keer in minder dan zeven dagen de Poolse zaalvoetballers in de ogen. Een nieuwe afstraffing, zoals de 7-2 van vorige week vrijdag, wilden de Belgen vermijden. Dat bleek ook uit hun spel. België kwam scherp voor de dag en gunde de Polen geen moment rust. De Belgen hielden de deur lange tijd gesloten en kregen zelf ook uitstekende kansen, maar moesten uiteindelijk toch als eerste een doelpunt slikken. Mrowiec (19’) werkte in twee tijden een corner tegen de touwen. 

De tweede helft had veel weg van de eerste. Veel kansen aan beide zijdes van het veld, maar uiteindelijk een doelpunt voor de Polen. Opnieuw werd België te simpel afgetroefd op een stilstaande fase. Marek (34’) kreeg te veel ruimte bij een intrap en kon de 0-2 zomaar binnentrappen. Rahou (37’) zorgde tegen het einde van de partij voor de aansluitingstreffer, maar doelman Vrancken drukte alle hoop op een Belgische comeback de kop in met een onwaarschijnlijke blunder. Hij liet een terugspeelbal onder zijn voet glippen en schonk Polen zo de 1-3.

De troepen van coach Karim Bachar konden opnieuw niet winnen van de Polen.© IMAGO/Newspix

Mathematisch is de kwalificatie voor België nog mogelijk, maar dan zal een goed resultaat in de uitwedstrijd tegen Oekraïne (15/12) en de thuismatch tegen Servië (20/12) noodzakelijk zijn. De vijf groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, de beste vier nummers twee spelen barrages voor de laatste twee WK-tickets.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer