De Noor Jon Fosse, kersvers winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur.© BELGAIMAGE

Last van ‘leeswee’? En wat betekent ‘overouderen’? Dit zijn de beste boeken van deze week

Je bent gewaarschuwd: na het lezen van deze boeken zou je wel eens last kunnen krijgen van ‘leeswee’. Wat dat precies is? Dat lees je in de laatste tip uit het rijtje.

Joos Meesters

De schipbreuk van The Wager

David Grann

Achttiende eeuw, Brazilië. Maanden na de schipbreuk van het Britse schip The Wager duikt een groepje overlevenden op met een verhaal vol ontbering. Maar een half jaar later komen nog drie schipbreukelingen tevoorschijn, die een heel ander verhaal vertellen. Non-fictie die leest als een thriller.

Volt, 376 blz., 26,99 euro

Iets geweldigs

Rébecca Dautremer

Derde prentenboek over het konijn Jacominus die met zijn oude vriend Policarpe een dierbare maar ongrijpbare herinnering tracht te achterhalen. De populaire Franse Rébecca Dautremer is kind aan huis bij kinderboekenhuis Villa Verbeelding in Hasselt, waar ze geregeld workshops geeft. Vanaf 5 jaar.

Davidsfonds Infodok, 64 blz., 24,99 euro

Een schitterend wit

Jon Fosse

Benieuwd naar het werk van de nieuwe Noorse Nobelprijswinnaar Jon Fosse? Deze week verscheen deze prachtige novelle over een man die doelloos rondrijdt met zijn auto. Hij stopt pas als hij vast komt te zitten in de modder. Meesterwerkje van een literaire gigant.

Uitgeverij Oevers, 72 blz., 19 euro

Dit is niet wat er zal gebeuren

Zita Theunynck

Van fertiliteitskliniek tot de intensive care van neonatologie: Zita Theunynck, die ook meeschreef aan VRT-reeks De club, beschrijft het hobbelige traject naar de geboorte van haar tweeling. Theunynck leverde eerder het succesvolle Het wordt spectaculair, beloofd af.

Horizon, 416 blz., 22,99 euro

Het grote ontbreekwoordenboek

Rick de Leeuw & Ruud Hendrickx

Leeswee (dat gevoel van leegte na het lezen van een steengoed boek), memoiroma (een geur die herinnert aan een vervlogen tijd) of overouderen (ouder worden dan je ouders ooit werden): Rick de Leeuw en Ruud Hendrickx gingen voor Radio 1 op jacht naar woorden die in het Nederlands nog niet bestonden.

Pelckmans, 120 blz., 14,50 euro Samengesteld door de redactie in samenwerking met onafhankelijke boekhandels Naboekov in Sint-Truiden, Malpertuis in Genk en Grim in Hasselt
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer