Radio 2

Voorbereidende werken gestart voor grote renovatie station Antwerpen-Zuid

Aan het station Antwerpen-Zuid wordt alles in gereedheid gebracht voor de grote renovatiewerken. Die starten begin volgend jaar en zouden twee jaar duren. Op dit moment zijn er voorbereidende werken aan de gang waarbij nu de trappen van de voetgangersbrug zijn afgebroken. 

Ergens in 2022 of 2023 zouden de werken aan het Antwerpse Zuidstation beginnen, meer was er nog niet gecommuniceerd. Nu is er meer duidelijkheid: de voorbereidende werken zijn van start gegaan, de effectieve renovatie start begin 2024. Over twee jaar zou het volledige station dan vernieuwd moeten zijn. De bestaande beton- en roltrappen naar de perrons zijn al afgebroken en er ligt een tijdelijke voetgangersbrug voor de reizigers.

"Al deze werken zijn ter voorbereiding van de grote renovatie", zegt Dimitri Temmerman, woordvoerder van NMBS. "Zo blijven de perrons volledig bereikbaar. De werken gebeuren in verschillende fases om ervoor te zorgen dat treinen er gewoon kunnen blijven rijden. We willen de hinder voor de reiziger zo beperkt mogelijk houden."

Op dit moment ligt het station erbij als een bouwwerf, maar Temmerman verzekert dat dat het station uiteindelijk alleen maar ten goede zal komen. "Er wordt gewerkt aan volledig nieuwe perrons, een vernieuwde brug en zelfs liften. Er komen ook 450 overdekte fietsparkeerplaatsen op de brug. Het Zuidstation wordt toegankelijker, comfortabeler en beter bereikbaar met de fiets."

Meest gelezen