© Shutterstock

Dankzij deze trucjes gaat je kleding langer mee

Je nieuwe trui laten krimpen? Rode wijn gemorst op de zijden bloes van je moeder? Dankzij deze trucjes kan je de schade (een beetje) herstellen.

lla

Gekrompen

Je favoriete wollen trui te warm gewassen? Volgens de website Lifehacker is de trui nog niet verloren. Vul een emmer met warm water en voeg een gulle hoeveelheid haarconditioner toe. Laat de gekrompen trui vijf minuutjes weken en rek hem dan voorzichtig uit tot zijn ware grootte.

Rode wijn

Het klinkt ons bekend in de oren maar volgens lifestyleblog D’Marge helpt witte wijn wel degelijk om rode wijnvlekken uit kleding te verwijderen. Witte wijn zou anthocyanine oplossen, de stof die de typische rode kleur aan wijn geeft. Om gebleekte stukken stof te voorkomen, was je beter je hemd of T-shirt onmiddellijk nadat je het besprenkelde met witte wijn.

Jeans

Er hangt een luchtje aan je jeans maar je stelt het wassen liever nog even uit? Steek ze dan een nachtje in de diepvriezer. De vriestemperaturen verwijderen alle geurtjes en vervagen de diepblauwe kleur van je jeans niet.

Scheren

Pluist je trui na het wassen of dragen? Neem dan een elektrisch scheerapparaat en strijk voorzichtig over de trui. Druk het apparaat niet te dicht tegen de stof anders zou er wel eens een gaatje kunnen verschijnen.

Hardnekkige vlekken

Heel wat vlekkenverwijderaars slagen er niet in om inkt uit kleding te verwijderen. Volgens D’Marge moeten we nochtans niet lang zoeken naar een oplossing. Smeer een rijkelijke hoeveelheid handreiniger op de vlek en laat even inwerken. Spoel daarna af en herhaal tot de vlek volledig verdwenen is.

Tot slot: vieze tapijten

Bier gemorst op je tapijt na een gezellige avond met vrienden? Dan hoef je alleen maar wat droogshampoo op de vlek te spuiten. Laat een uurtje inwerken en stofzuig het tapijt dan even. De droogshampoo wordt opgezogen en neemt meteen ook alle deeltjes van de vlek mee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer