Door het ongeval waren twee van de drie rijstroken op de E17 richting Antwerpen urenlang versperd.
VRT/Pieter Van Hecke

Zware ochtendspits door regen en ongevallen: meer dan 400 kilometer file

De ochtendspits verloopt bijzonder moeizaam door de regen en enkele ongevallen. Rond 8 uur vanmorgen stond er meer dan 400 kilometer file. Daarmee is het een van de drukste ochtenden van het jaar. Vooral het verkeer van Gent naar Antwerpen ondervindt hinder door een verkeersongeval op de E17.

Rond 3.30 uur vannacht verloor een vrachtwagenbestuurder de controle over het stuur aan het einde van de oprit in Lokeren op de E17 richting Antwerpen. De vrachtwagen belandde op zijn zij in de berm. De vangrails raakten zwaar beschadigd en er lekte ook brandstof uit het voertuig. De chauffeur zat een tijdje gekneld in zijn cabine en moest door de hulpdiensten worden bevrijd. Hij liep geen ernstige verwondingen op.

De vrachtwagen was geladen met lege vaten. Het voertuig takelen was een hele klus waarvoor een grote telescoopkraan ter plaatse kwam. Daardoor waren twee van de drie rijstroken in de richting van Antwerpen urenlang afgesloten. Het verkeer kon er in volle ochtendspits maar over één rijstrook en dat veroorzaakte grote verkeershinder.

Intussen zijn twee van de drie rijstroken vrijgemaakt, maar het verkeer verloopt er nog altijd bijzonder moeizaam. Er blijven erg lange files staan, niet alleen op de E17, maar ook in de ruime omgeving. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt automobilisten van Gent naar Antwerpen aan om via Brussel om te rijden.

Daarnaast veroorzaakt de regen elders ongevallen en lange files. Rond 8 uur stond er meer dan 400 kilometer file, daarmee is het een van de drukste ochtendspitsen van het jaar.

Meest gelezen