© rr

Twee uur aanschuiven op E17 door ongeval met vrachtwagens en ook elders veel file

Een ongeval met een vrachtwagen veroorzaakt donderdagochtend veel fileleed op de E17 richting Antwerpen. Er zijn twee rijstroken versperd, waardoor het verkeer over één rijstrook moet. Er staa al meer dan 13 kilometer file, wat overeenkomt met meer dan 2 uur aanschuiven aangezien het verkeer maar stapvoets kan verlopen. Ook elders staan er meer files dan gewoonlijk en is het erg druk. “Mede met dank aan het regenweer”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

gjs
Bron: BELGA

Het ongeval op de E17 in Lokeren vond plaats rond 3.30 uur aan het einde van de oprit in Lokeren. Het gaat om een eenzijdig ongeval, waarbij de vrachtwagenchauffeur de controle over het stuur verloor en de vrachtwagen op zijn kant terechtkwam in de berm. Daarbij raakten de vangrails zwaar beschadigd en lekte er ook brandstof uit het voertuig.

De bestuurder, die niet zwaargewond geraakte, zat een tijdlang vast in zijn cabine en moest worden bevrijd. Voor de takeling werd een speciale kraan opgeroepen.

Er staat al ruim 13 kilometer file. “En dat blijft aangroeien want de ochtendspits is in volle gang”, zegt Bruyninckx. “We doen alles om één rijstrook open te stellen, de takeling is in volle gang. Maar we kunnen niet inschatten hoe lang het nog gaat duren. We kunnen mensen alleen maar aanraden om er voorlopig weg te blijven.”

Ook elders in Vlaanderen is het donderdagochtend erg druk, met meer dan 240 kilometer op alle Vlaamse snelwegen samen. “Dat zijn uitzonderlijk hoge waarden”, zegt Bruyninckx. “Als gevolg van wat incidenten her en der vanmorgen. Maar het is toch vooral een typische ochtendspits met regenweer in filemaand oktober. Prettig is dat niet, en je trekt maar beter meer tijd uit voor je verplaatsingen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer